BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,05
ALTIN 2.307,45
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Süleyman Soylu: 'Kızımı ve oğlumu öldürecekler diye...'

TBMM'de konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan flaş açıklamalar geldi. Süleyman Soylu, kendisine ve ailesine yönelik tehditler hakkında ilk kez bu kadar açık konuştu. Soylu, "Sabahları oğlum ve kızım öldürülecek diye evden çıkıyorum' dedi.

Abone ol

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sabahları oğlu ve kızının öldürüleceğini düşünerek çıktığını ve bu düşünceye kendini alıştırdığını söyledi. Ne olursa olsun terör örgütleriyle mücadelelerinin devam edeceğini belirten Soylu, PKK kamplarının hepsinin tarumar edileceğini, Kandil'e gidip oturacaklarını ifade etti.

Süleyman Soylu, dün Plan Bütçe Komisyonu'nda konuştu. Oldukça sert sözlerle terörle mücadelenin devam edeceğini söyleyen Soylu, kızının etrafında 3 kez DHKP-C'lilerin alındığını ifade etti. İşte Soylu'nun o açıklamaları:

-"Kandil'e gidip oturacağız. Sınırın 25 kilometre ötesindeki kampların hepsini tarumar edeceğiz.

KIZIMI TAKİP EDİYORLARDI: Kızımın etrafından 3 kere DHKP-C'liler alındı. Neyimi kaybedersem kaybedeyim bu örgüt tarihin en acı dönemini yaşayacak. Sabahları evden oğlumun ve kızımın öldürüleceğini düşünerek çıkıyorum. Buna alıştırıyorum kendimi.

Süleyman Soylu'nun eşi kimdir aslen nereli kızı ve oğlu!

Süleyman Soylu, bakanlığının 2018 yılı bütçesinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilmesi sırasında flaş açıklamalar yaptı. 

ABD OTURAN MI 15 TEMMUZ'U YAPTI: 15 Temmuz'u yok sayıyorsunuz. Böyle bir şey olmadı mı? Şimdi tarif etmek de zorlanıyorum. ABD'de oturanın mı 15 Temmuz'u yaptığını sanıyorsunuz. Eğer böyle düşünüyorsanız buralarda oturmayalım."

SOYLU, SORULARI YANITLADI
Soylu, bakanlığının 2018 yılı bütçesinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilmesinin ardından, gazetecilerin sorularını yanıtladı. "Rakka'dan tahliye edilen IŞİD'liler Türkiye için risk oluşturur mu?" sorusu üzerine Soylu, şöyle konuştu:

"Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değildir. Orada Dışişleri Bakanının söylediği, sınırın ötesinde BM'nin birtakım kamplarında bulunan ve bizim haberimizin olduğu, IŞİD'le ilişkisini olduğunu düşündüğümüz veya düşünülen Türk sayısıdır. Takipte bunların çocukları, kadınları... Kimisi eşi çatışmada ölmüş, onlar böyle gruplar."

"ESPRİ YAPILACAK MESELE Mİ?" 

Milletvekilleri arasında namaz kıldığı için çeşitli sebeplerle mahkemelere çıkarılanlar, etnik kökenlerinden ve anlayışlarından dolayı ötekileştirilenler olduğunu dile getiren Soylu, bu travmaların hepsini ortadan kaldırmaları gerektiğini söyledi.

Silahlı terör örgütleriyle mücadeleye değinen Soylu, "Ben ayda, uzayda yaşamıyorum. Önümdeki bilgileri, gelen hadiseleri görüyorum. Nuriye Gülmen meselesinde bunu defalarca anlatmaya çalıştım. Beni her türlü suçladınız. Üç kere kızımın etrafından DHKP-C'li teröristler alındı. Ama neyimi kaybedersem kaybedeyim, bu örgüt tarihinin en acı tecrübelerini yaşayacak. Ben evden çıkarken, her sabah ya oğlumun ya da kızımın öldürüleceğini düşünerek ve kendimi buna alıştırarak çıkıyorum. Bunu çok net söylüyorum" diye konuştu.

TÜRKİYE'DEKİ SURİYELİLER

Türkiye'de 3 milyon 402 bin 808 Suriyeli bulunduğunu kaydeden Soylu, "Suriyeliler kayıt altındadır, sürekli güncellemeleri yapılmaktadır. Emniyet ile Göç İdaresi arasında bir entegrasyon sağlanacak. Göç İdaresi tamamen kendisine aldı. Bundan sonra bütün işlemler daha hızlı" dedi.

Belediye başkanlarının yurt dışına çıkışlarında izin alma şartına ilişkin bir soruya Soylu, "Bunlar yerel yönetici, uluslararası yönetici değil. Bana isterse kızsınlar. İzin vermiyor değiliz, veriyoruz. Partisini söylemeyeyim, ilçesini de söylemeyeyim, 2014'ten 2016'ya kadar, bu yasak gelene dek toplam 185 çıkış yapmış, 557 gün yurt dışında kalmış beyefendi" yanıtını verdi.

Süleyman Soylu, yüzlerce gün yurt dışına çıkan başka belediye başkanlarının da olduğuna dikkati çekerek, "Bunlar kamu yöneticisi. Bu bizim sorumluluğumuzda" diye konuştu. Soylu, AK Parti'li 347 belediye başkanına bin 388 gün, CHP'li 165 belediye başkanına 610 gün, MHP'li 48 belediye başkanına 188 gün yurt dışına çıkış izni verildiğini söyledi.

Ailevi nedenler ya da uluslararası toplantılara katılım konusunda belediye başkanlarının yurt dışına çıkışına izin verdiğini dile getiren Soylu, siyaset kurumunu halk nezdinde itibarlı tutmak zorunda olduklarının altını çizdi. Soylu, belediye başkanı yurt dışında olduğunda belediye hizmetlerinde aksamaların olabileceğine işaret etti.