BIST 9.125
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.325,60
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Süleyman Soylu: Götürürlerse bakanlığım haram olsun

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kandil'de yaşananlara büyük tepki gösterdi ve terör örgütüne meydan okudu.

Abone ol

İçişleri  Bakanı Süleyman Soylu, Kandil'e götürülen kız çocuklarının 65- 70 yaşında teröristlerce taciz edildiğini söyledi. Bakan Soylu, bu görüntülere izin vermeyeceklerini söyleyerek, "O yaşta onları dağa götürürlerse, benim içişleri bakanlığım, bana haram olsun" diye konuştu.

İçişleri Bakanı Soylu, dün Pendik'te referandum mitinginde konuştu. Soylu, PKK'nın dağa kaçırdığı 13 yaşındaki kız çocuklarının taciz edildiklerini söyledi. "13 yaşındaki çocukları, kızları annelerinin kucaklarından alıyorlar ve dağlara götürüyorlar" diyen Soylu yaşananları şöyle anlattı:

"Hiç kolunuza bir anne girdi mi ? 'Benim kızımı aldılar bakan bey'. 'Sen güçlü bir adamsın'. 'Evladımı geri istiyorum'. 'Onun kokusunu özledim' diye göz yaşlarıyla hiç size sarıldı mı? Ben bir babayım. Benim de vicdanım var. Kalbim var. O çocuğun yeri annesinin kucağıdır. O çocuğu bizim yapmamız gereken öğretmendir, hemşiredir, doktordur. Onu idealleriyle beraber buluşturmaktır"

"BİR GÖTÜRÜRLERSE BAKANLIĞIM HARAM OLSUN"

Neler yapıyorlar biliyor musunuz? O çocukları Kandil'deki itlerin yanına götürüyorlar. 65 yaşında, 70 yaşında, 75 yaşında haysiyetsiz adamların yanına götürüyorlar. Kimine etek giydiriyorlar. Kimine fiziğine göre pantolon giydiriyorlar. O çocukları taciz ediyorlar. Ahlaksız adamlar. Burada İçişleri Bakanı olarak söylüyorum. O kardeşlerimiz bir daha o manzarayla karış karşıya kalır, o yaşta onları dağa götürürlerse, benim içişleri bakanlığım, bana haram olsun".