BIST 9.089
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.325,97
HABER /  GÜNCEL

Süleyman Soylu: Demirtaş bize vız gelir!

Süleyman Soylu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a dönük ağır suçlamalarına devam etti.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı eleştirerek, "Şimdi Selahattin Demirtaş oradan bana laf yetiştiriyor, 'Süleyman Soylu, senin boyunun ölçüsünü alacağız' diyor. Selahattin Demirtaş, sen benim boyumun ölçüsünü alamazsın ama bu millet senin boyunun ölçüsünü alacak" dedi.

Soylu, partisinin Akşehir İlçe Teşkilatınca düzenlenen mitingde, eski Türkiye'de vatandaşların hastanede tedavi olmak ve tüp almak için uzun kuyruklara girdiğini söyledi.

Gecelik yüzde 8 bin faizle hangi fabrikaların kapandığını, hangi esnafın dükkanının, ocağının karardığını hatırladıklarını belirten Soylu, Türkiye'den 23,5 milyar dolar alacakları olduğu için IMF şefinin baskı yaptığı günleri unutmadıklarını vurguladı.

Soylu, 28 Şubat'ta insanların fişlendiğini hatırlatarak, "Bu ülkede koalisyonlarla ülkenin cumhurbaşkanının, başbakanın kafasına fırlattığı Anayasa ile bir gecede bir ülkenin ve milletin yarı yarıya fakirleştiğini unutmuş değiliz. Vilayetlerimizin 13'üne gazetenin gitmediği, hemşirenin gidip görev yapamadığı, doktorun, öğretmenin gitmediği, kınalı kuzularımızın bir yerden bir yere giderken otobüslerden indirilip şehit edildiği günleri unutmuş değiliz" ifadesini kullandı.

AYDIN DOĞAN'A SUÇLAMALAR

AK Parti olarak, millete tek başlarına iktidar olmak istedikleri önerisinde bulunduklarına işaret eden Soylu, muhalefet partilerinin de koalisyon önerdiğini söyledi.

Aydın Doğan'ın, sahip olduğu gazete ve kanallarda yer verdiği Selahattin Demirtaş'ı evlatlık edindiği değerlendirmesinde bulunan Soylu, "İstanbul'daki savcımızı DHKP-C şehit etti. Ertesi sabah hemen kendi gazetesinden DHKP-C'nin reklamını kim yaptı? Aydın Doğan değil mi?" ifadesini kullandı.

DHKP-C'nin, Aydın Doğan'ın, CHP'nin, Paralel Yapı'nın ve Esed'in HDP'yi desteklediğini vurgulayan Soylu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Gezi olaylarıyla bu işi çözemediler, AK Parti'ye diz çökertemediler. 17-25 Aralık darbesi... Menderes'e, rahmetli Özal'a ne yaptılarsa, aynısını Recep Tayyip Erdoğan'a yapmak istediler ama siz sahip çıktınız, siz buna izin vermediniz. Aynısını 6-7 Ekim'de yaptılar. Güneydoğu'da 3-4-5 Ekim'de tehdit edilen teşkilatlarımızı ziyarete gittim. Şimdi Selahattin Demirtaş oradan bana laf yetiştiriyor, 'Süleyman Soylu, senin boyunun ölçüsünü alacağız' diyor. Selahattin Demirtaş, sen benim boyumun ölçüsünü alamazsın ama bu millet senin boyunun ölçüsünü alacak.

PKK da KCK da DHKP-C de Selahattin Demirtaş da MHP de CHP de olsa, hepsi bize vız gelir, tırıs gider."