BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,70
ALTIN 2.488,79
GÜNCEL

Süleyman Soylu cumartesi annelerine 'paçoz' dedi mi?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Cumartesi Anneleri'nin 700. buluşmasının neden yasaklandığını açıklamıştı. Ancak belli çevreler, Bakan Soylu'nun cumartesi annelerine 'paçoz' diye hakaret ettiği iddiasını gündeme getirmişti. Peki Süleyman Soylu cumartesi annelerine 'paçoz' dedi mi?

CUMARTESİ Anneleri'nin 700. buluşmasının kaymakamlık kararıyla yasaklanmasına rağmen terör örgütlerinin çağrılarıyla yapılmak istenince olaylar çıktı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, neden izin vermediklerini açıkladı. Ancak belli çevreler hemen devreye girip, Bakan Soylu'nun cumartesi annelerine "paçoz" diye hakaret ettiği iddiasını gündeme getirdi. Cumhuriyet gazetesi de bugünkü manşetinde aynı yalanı sürdürdü.

ANNELERE 'PAÇOZ' DEDİ YALANI: Gerçekte Süleyman Soylu ne dedi? Soylu "paçoz" tanımlamasını Cumartesi Anneleri için mi yoksa terör örgütleri için mi kullandı? Soylu'nun açıklamasını bir daha dinleyenler "Soylu cumartesi annelerine 'paçoz' dedi" iddiasının nasıl büyük bir yalan ve çarpıtma olduğunu gördü.

Gelin isterseniz Soylu'nun video görüntüleri üzerinden gerçekte ne dediğini, o sözlerinin nasıl da çarpıtıldığını bir kez daha inceleyelim...

SÜLEYMAN SOYLU GERÇEKTE NE DEDİ? İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara’da 104. Dönem Kaymakamlık Kursu Açılış Programı’nda Cumartesi Anneleri eylemine neden izin verilmediğini şöyle özetliyordu: "İzin vermedik çünkü artık bu istismarın ve kandırmacanın son bulmasını istedik. Anneliğin terör örgütünce istismar edilmesine, teröre kılıf yapılmasına göz mü yumsaydık?"

“Galatasaray Meydanı’nın, terör örgütlerinin sözde ortak meşruiyet alanı haline getirilmesine de müsaade etmeyeceğiz" diyen Süleyman soylu konuşmasının devamında ise aynen şunları söylüyordu: "Bu millet yüz yıl önce bunların ağababalarına bu ülkeyi teslim etmemişti, bugün onların paçoz terör örgütlerine de teslim etmez.”

KİME 'PAÇOZ' DİYOR? Videodaki Süleyman Soylu'nun kendi ağzından çıkan sözler aynen böyle. Yani Soylu, Cumartesi Anneleri'ne değil, terör örgütlerine "paçoz" diyor.

Eleştirmek ile bile bile çarpıtmak, göz göre göre yalan söyleyip yazmak aynı şey midir?

Sitene Ekle