BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,05
ALTIN 2.307,45
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Süleyman Soylu CHP'yi kendi silahıyla vurdu!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP'nin verdiği gensoru görüşmesinde hakkındaki iddialarla ilgili konuştu. Soylu, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yönelik sözlerin tehdit değil siyaseten yapılmış bir tespit olduğunu söyledi.

Abone ol

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP'nin hakkında verdiği gensoru önergesi gündeme alınmadı. Meclis'teki görüşmelerde hakkındaki iddialara cevap veren Soylu, Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik "sen bittin" sözlerinin tehdit içermediğini, siyaseten yapılmış tespit olduğunu söyledi.

TBMM Genel Kurulunda 2018 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın görüşmeleri sürerken Danışma Kurulu önerisi getirildi. Kabul edilen öneriyle CHP'nin, İçişleri Bakanı Soylu hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmayacağına dair görüşmelere geçildi.

Hakkındaki iddialara cevap vermek için kürsüye gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yönelik "sen bittin" sözlerinin tehdit içermediğini söyledi. Meclis kürsüsünden bir kez daha CHP liderinin, Erdoğan ve ailesine yönelik gündeme getirdiği Man Adası iddialarını ispata çağıran Soylu, ispat edemeyenler için "namert" nitelemesinde bulundu. İşte Soylu'nun açıklamalarından bazı satır başları:

"Siyasi sorumluluklarımız var. Ne yapacağız yani biz? Elimizdeki siyasi gücü ve İçişleri Bakanlığı gücünü bir siyasi partinin belediyesine; haksız, adaletsiz biçimde hesap sorarak mı hıncımızı alacağız? Bugüne kadar böyle mi yapıldı? AK Parti 2002'den itibaren hep böyle mi süreci başarıyla yönetti? Böyle olduğumuzu mu düşünüyorsunuz? 

"BİZ YANLIŞ BİR İŞİN ALTINA İMZA ATMAYIZ"

2017-2017 yılları arasında 393 AK Partili, 103 CHP'li, 69 MHP'li ve 108'de HDP'li belediyeye teftiş ve denetim yapılmış. Devam eden soruşturmalarda da 91 AK Parti, 27 CHP ve 23'ü de MHP'li belediyeler. Hani adaletsizlik, hani haksızlık? Yine görevden uzaklaştırılan belediye başkanları. Bunların hepsini ben uzaklaştırdım, benim imzamla. 93 tane HDP, 9 tane AK Parti, 3 tane MHP ve 1 tane de CHP. Ey milletim biz yanlış bir işin altına imza atmayız. Ne söylerse söylesinler, ne dedikodu yaparlarsa yapsınlar. Yanlış bir işin altına imza atmayız. 

CHP'Lİ BELEDİYELER REKOR KIRMIŞ

Yurtdışına çıkışta rekor kıran 10 belediyenin hepsi CHP'li belediye başkanlarıdır. Birinci sırada CHP'li belediye başkanı 557 gün yurtdışına çıkmış. Seçildikleri günden bizim yasağımızın olduğu güne kadar yani 2,5 yılda 557 gün. Partinizden haberiniz yok. 

"EĞER DOĞRUYSA İSTİFA EDECEĞİM"

Bana gensoru vermenize gerek yok. Ben size açık çek verdim. Dedim ki eğer bu doğruysa ben istifa edeceğim (Kılıçdaroğlu'nun Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin suçunun olmadığına dair sözleri). Hadi biriniz çıkın deyin ki "Hayır sen yalan söylüyorsun. Genel Başkanımız doğru söylüyor" ben şu an buradan gitmeye hazırım. 16 dosyadan 11'i savcılıkta, 2 dosya mahkemede, 3 dosya da idari soruşturmada. 

"ÜÇ AY GECİKTİM, ÖZÜR DİLİYORUM"

Bakın ben hata yaptım. Nerede hata yaptığımı söyleyeyim mi? Bu karar savcı tarafından yani onun kamu göreve yapamayacağına dair (Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi) iddia ettiği karar Ağustos ayında verildi. Ben Ağustos ayından beri maalesef Kato'da olduğumdan dolayı maalesef yiğitlerimizin yanında terörle mücadele ettiğimden dolayı, üç ay dört ay geciktim. Özür diliyorum milletimden. 

"ERTUĞRUL ÖZKÖK'ÜN KAYIĞINA BİNMEYİN"

Ben İçişleri Bakanı olacağım. Bu meselelere girmeyeceğim öyle mi? AK Parti'nin evet 9 tane seçilmiş belediye başkanı görevden alınacak sizin bir tane belediye başkanınız görevden alındı diye siz İçişleri Bakanı'nın kellesini isteyeceksiniz. Böyle mi sizin adaletiniz? Biz kimseyi tehdit etmedik. Benim söylediğim söz açık ve nettir. Bütün bunları söyledikten sonra "Sen yolsuzluk marketinin önünde çektirdiğin fotoğrafla sen bittin artık. Bu siyaseten bir terimdir. Öyle Ertuğrul Özkök'ün kayığına binmeyin. Doğan Holding'in kayığına binmeyin. Milletin verdiği oyları namusuyla temsil etme anlayışı içerisinde olun."

GENSORU REDDEDİLDİ

Yapılan konuşmaların ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında verilen gensorunun gündeme alınıp alınmamasıyla ilgili oylamaya gidildi. CHP'nin gersoru önergesi AK Parti'nin oylarıyla gündeme alınmadı.