BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Süleyman Soylu CHP'nin iddialarına çok sert cevap verdi

TBMM'de bütçe görüşmeleri sürerken geceye geceye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kürsüden yaptığı konuşma damga vurdu. Soylu kürsüye 9 klasörle gelirken hem kendisine hem de AK Parti'ye yöneltilen suçlamalara cevap verip CHP'ye yüklendi.

Abone ol

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Meclis Genel Kurulu'nda bakanlığının bütçesine ilişkin konuştu. Kürsüye 9 klasörle gelen Süleyman Soylu, CHP'nin eleştirilerine çok sert bir dille yanıt verdi. Bilindiği gibi CHP lideri Kılıçdaroğlu ve Bakan Soylu arasında son dönemde yaşanan karşılıklı diyaloglar sonrası CHP, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya karşı cephe almıştı.

Meclis'teki konuşmada klasörlerden çıkardığı 'İftiralar', 'Yalanlar', 'Hakaretler' başlıklı çok sayıda dövizle CHP'ye yüklenen Soylu'nun iddiaları ana muhalefet sıralarından sık sık tepki gördü.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, özellikle CHP'li vekillerin kendi hakkında FETÖ'yle bağlantısı olduğu iddilarını dinledikten sonra muhalefetin eleştirilerine cevap vermek için kürsüye geldi.

"İSTİFA ETMEYEN NAMERTTİR": Önce bakanlığın iç güvenlik konusunda çalışmalarını dile getiren Soylu, ardından da Kemal Kılıçdaroğlu'nun AK Parti'yi hedef alan iddialarına tek tek cevap verdi.

Süleyman Soylu, CHP Lideri'nin AK Parti ve Hükümet'te ByLock'çu bakan ve milletvekilleri olduğu iddialarına karşı: "Daha yalanları bitmedi. Biraz önce bana edep dersi veren arkadaşlarıma söylüyorum: Bu hükümette 4 ByLock'çu bakan, 60 milletvekili var dediniz. 4 tane ByLock'çu bakanı bulsun istifa etmeyen namerttir.

"ERDOĞAN SİYASETİ BIRAKTIĞI GÜN, BEN DE BIRAKACAĞIM": CHP'li Özgür Özel'in "Soylu, Erdoğan'dan sonraki genel başkan olacaktı" iddiasına da cevap veren Soylu, "Tayyip Erdoğan gibi bir dünya lideriyle burada siyaset yapıyorum. Tayyip Erdoğan siyaseti bıraktığı gün bir daha siyaset kapısından içeri girmeyeceğim, hiç merak etmeyin. Biz namuslu adamız. Alnımda bir tane ama bir tane leke bulunursa siyaset yapan da çocuklarının yüzüne bakan da namussuzdur" dedi.