BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,70
ALTIN 2.501,34
HABER /  SEÇİM

Süleyman Soylu 3 fay hattını açıkladı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Türkiye'nin fay hatlarını açıkladı ve uyarılarda bulundu.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Türkiye'nin fay hatlarını tetiklemek isteyenlerin olduğunu söylelerek "Etnik kökene, mezhebe ve dindarlığa dayalı fay hattı. Bu 3 fay hattı, bu ülkenin selametini sıkıntıya sokmak isteyenlerin aynı deprem gibi bunu tetiklemeye çalıştıkları fay hatlarıdır" dedi.

Soylu, Trabzon'un Sürmene ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Süleyman Soylu, 7 Haziran'da Türkiye'nin geleceği açısından eşik noktası olan bir seçime doğru gidildiğini söyledi.

Seçimlerin, toplumların, siyasi hayatlarının en temel unsurlarından biri olduğunu belirten Soylu, "Bugün Türkiye bir kader seçimiyle karşı karşıyadır. 1950'de Demokrat Parti'nin karşı karşıya kaldığı seçim bir kader seçimidir. Rahmetli Özal'ın 1983'te karşı karşıya kaldığı seçim bir kader seçimiydi. 2002 yılındaki seçim kader seçimidir. Şimdi biz bir seçime daha gidiyoruz. Gittiğimiz seçim bir kader seçimidir" diye konuştu.

YA YENİ TÜRKİYE YA ESKİ TÜRKİYE

Soylu, 13 yıldır eski Türkiye'den koşar adım uzaklaştıklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bunu hep birlikte gerekleştiriyoruz. Öyle bir tabloyla karşı karşıyayız ki bizim önümüze birşey öneriyorlar, diyorlar ki 'ya yeni Türkiye ya eski Türkiye, ye tek başına iktidar ya da koalisyonlara düşen bir Türkiye'. Türkiye'nin varoluşundan kaynaklanan fay hatları vardır. Yıllarca, güzel cumhuriyetimizin kuruluşunun akabinde bu fay hatlarını tetiklediler. Şeyh Said, Dersim, İstiklal Mahkemeleri, İskilipli Atıf'ın asılması bu fay hatlarındandır. Etnik kökene, mezhebe ve dindarlığa dayalı fay hattı. Bu 3 fay hattı, bu ülkenin selametini sıkıntıya sokmak isteyenlerin aynı deprem gibi bunu tetiklemeye çalıştıkları fay hatlarıdır."

TÜRKİYE BAŞARI HİKAYESİ YAZIYOR

Türkiye'nin 13 yıldır büyük bir başarı hikayesi yazdığını vurgulayan Soylu, "Bu başarı hikayesini ters-düz etmek isteyenler iyi niyetli değildir. Gezi olaylarında, 17-25 Aralık darbesinde bunları gördük. Dünyanın en pahalı gayrimenkulünde oturuyoruz. Bunu ucuzlatmak, Türkiye'yi yönetilemez hale getirmek için fay hatlarını tetiklemeye çalışıyorlar. Bunun ilacı güçlü hükümettir, güçlü iktidardır" ifadesini kullandı.

Soylu, Türkiye'nin bugünkü ilerleyişini bir şekilde engellemeye çalışan eski Türkiye koalisyonu olduğunu, bunu net gördüklerini söyledi.

Daha sonra Semerkant Vakfı kermesinin açılışına katılan Soylu, Türkiye'de hiç kimsenin ötekileştirilmediğini belirterek, "Herkesin kendisini ifade edebilmesinin sonuna kadar önünü açıldı. Biz ülkemizde hiç kimsenin birbirini ötekileştirmediği, herkesin kucaklandığı ve hiç kimsenin kendisini ifade etmekten korkmadığı bu tablonun devam etmesini istiyoruz. Biz, bu ülkede kendi medeniyet değerlerinden yoksun tablolarla bir daha karşılaşmak istemiyoruz" şeklinde konuştu.

Kermesin açılış törenine Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile çok sayıda davetli de katıldı.