BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,83
ALTIN 2.439,25
HABER /  GÜNCEL

Süleyman Özışık'tan Batman'da çarpıcı 15 Temmuz analizi

Batman’da düzenlenen “15 Temmuz Darbe Girişimi ve Diriliş” paneline konuşmacı olarak katılan gazeteci-yazar Süleyman Özışık önemli açıklamalarda bulundu.

Abone ol

BATMAN’da düzenlenen “15 Temmuz Darbe Girişimi ve Diriliş” paneline konuşmacı olarak katılan gazeteci-yazar Süleyman Özışık, “15 Temmuz gecesi Güneydoğu’da beklenen ayaklanma gerçekleşseydi, ABD ‘Kürdistan’ın bağımsızlığını ve özerkliğini tanıyoruz’ diye açıklama yapacaktı” dedi.

Batman Valiliğince, “15 Temmuz Darbe Girişimi ve Diriliş” adlı panel düzenlendi. Panele konuşmacı olarak, araştırmacı-yazar Mete Yarar ve gazeteci-yazar Süleyman Özışık katıldı.

15 Temmuz’u sadece Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi olarak değerlendirmemek gerektiğini belirten Özışık, bunun Türkiye’nin parçalanması ve bölünmesi üzerine kurulu bir senaryonun ilk ayağı olduğunu belirtti. 25 bin PYD’linin Güneydoğu’ya girerek taş taş üstüne bırakmayacak şekilde konuşlandığını ileri süren Özışık, “Aynı şekilde Kuzey Kıbrıs’ta Rumların, Ağrı’da Ermenilerin diğer bölgelerde diğer dış güçlerin hazır olduğu bir Türkiye’yi talan etme projesiydi. Şuna inanın 15 Temmuz gecesi şöyle bir plan vardı. O gece ABD’den, ‘tarafları itidalli olmaya davet ediyoruz’ diye bir açıklama geldi. O gece Güneydoğu’da beklenen ayaklanma gerçekleşseydi, ABD’den; ‘Kürdistan’ın bağımsızlığını ve özerkliğini tanıyoruz’ diye ikinci bir açıklama gelecekti. Ama Allah o günleri nasip etmedi ve halk müthiş bir direniş gösterdi” dedi.



15 TEMMUZ ÜLKEYİ PARÇALAMK İÇİN YAPILDI

Araştırmacı-yazar Mete Yarar ise şunları kaydetti:

“O gün eğer bunlar başarmış olsalardı bu halk direnmeye devam edecekti. Sokak sokak, mahalle mahalle direnecekti. Hem Suriye’den hem de Irak’tan daha beter edeceklerdi bizi. 15 Temmuz’da bir darbe olmadı, 15 Temmuz’da bir ülkeyi parçalamak için bir plan yapıldı. Bir savaş meydanına giderseniz ya kazanırsınız ya da kaybedersiniz. O gün demokrasi kazandı. O gün sizin elinizden demokrasiyi almaya çalışanlarla mücadele eden şehitler ve gaziler sayesinde ayaktayız. Bırakın bunu anlatmayı bunun destanı bile yazılsa az gelir.”