BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.417,31
HABER /  MEDYA

Süleyman Özışık: Meral Akşener'in bir hikayesi yok

İnternethaber Yazarı Süleyman Özışık, katıldığı canlı yayında Meral Akşener'in kurulan yeni partisi ve Akşener'in bundan sonraki siyasi hayatının nasıl şekillenebileceğine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Abone ol

NTV'de yayınlanan ve Gazeteci Oğuz Haksever'in sunduğu Yakın Plan programına konuk olan İnternethaber Yazarı Süleyman Özışık, Meral Akşener'in yeni kurulan partisinin güçlü bir hikayesi olmadığını belirterek, partinin MHP ile olan bağlarının ilk gün yaşanan fotoğraf çekiminde bile gün yüzüne çıktığına dikkat çekti ve partililerin bile kafalarının karışık olduğunu ifade etti.

Meral Akşener'in kurduğu yeni partisi ve siyasete etkisinin değerlendirildiği programda Süleyman Özışık'ın bu yeni partiye ilişkin tespitleri oldukça dikkat çekiciydi.

Siyasete atılan her partinin güçlü bir hikayesi olması gerektiğini ifade eden Özışık, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyasi hayatını örnek göstererek Erdoğan'ın siyaset sahnesine çıktığında en büyük avantajının güçlü bir hikayesi olması olduğunu kaydetti.

Erdoğan'ın bütün siyasi hayatının başlı başına büyük bir hikaye olduğunu ifade eden Süleyman Özışık 15 Temmuz'a varıncaya kadar geçen sürenin hep bir hikaye üzerinden gittiğini ifade ederek bunun önemine vurgu yaptı.

Meral Akşener'in partisinin ülkeye hayırlı olmasını dileyen Özışık; ''Benim izlediğim kadarıyla Meral Akşener'in partisinin
bir hikayesi yok'' diyerek Akşener iyi bir siyasetçi ama partiden partiye savrulan bir siyasetçi değerlendirmesinde bulundu.

''ÇAKMA PARTİYE NE GEREK VAR''

Özışık ayrıca dikkatini çeken bir noktayı da paylaşarak bugün parti logosunun önünde bulunan partililerin hangi işareti yapacağını bilmediğine değindi ve ortadaki kafa karışıklığına vurgu yaptı. Bu durumun kamuoyunda ''MHP varsa çakma partiye ne gerek var'' intibasını oluşturacağını ifade etti.

AKŞENER BU SORUYU CEVAPLAMALI

Akşener'le ilgili kendisine en çok sorulan sorunun 15 temmuz öncesi ''yurtta sulh cihanda sulh'' ifadesini neden bu kadar çok kullandığı olduğunu belirten Özışık, Meral Akşener'in önce toplumun kafasındaki bu soru işaretini cevaplaması gerektiğini söyledi.

''ERDOĞAN'A DİKTATÖR DİYEREK KAZANAMAZSINIZ''

Meral Akşener'in partisinin isminin açıklandığı günde yaptığı konuşmada özellikle Erdoğan'a eleştirilerde bulunduğunu belirten Özışık, bu ülkede Erdoğan'a diktatör diyerek kazanılamayacağını ve bu tarz söylemlerle ona destek veren kişileri Erdoğan'dan koparmanın mümkün olmayacağının altını çizdi.