BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Süleyman Özışık anlattı: IŞİD barbarlığı PKK'dan öğrendi

Süleyman Özışık canlı yayında anlattı: "IŞİD bu tür barbarlıkları yapabiliyorsa, bunu PKK'dan öğrendi."

Abone ol

İNTERNETHABER - Dün Suruç'ta meydana gelen saldırıda 30'dan fazla kişinin hayatını kaybetmesi, gözleri yeniden Suriye ve IŞİD tehlikesine çevirdi.

TGRT Haber'de Yaprak Hırka'nın sunduğu "Konuşacak çok şey var" programına konuk olan İnternetHaber yazarı Süleyman Özışık, hem saldırının şifrelerini çözümledi hem de saldırı sonrasında HDP çevrelerinden gelen “Türkiye Cumhuriyeti devletinden hesap soracağız" açıklamalarını yorumladı.

Özışık, HDP'nin Hükümetten gelen barış çağrılarına barış diliyle karşılık vermediğini anlattığı programda, Türkiye'nin yeni hükümetin henüz kurulmadığı dönemde kaosun içine yuvarlanmaya çalışıldığını ileri sürdü.

Özışık, "Açık ve net söyleyeyim, ben sözlerimi törpüleyemeyen birisiyim. Eğer IŞİD bu tür barbarlıkları yapabiliyorsa, bunu sizden öğrenmiştir. PKK’dan ders almıştır. Çünkü biz yıllarca PKK’dan bu saldırıları gördük." yorumunu yaptı.

İşte Süleyman Özışık'ın canlı yayında anlattıklarından dikkat çeken bölümler: 

ADIYAMAN'DA ŞEHİD EDİLEN ASKERİMİZİ UNUTMAYALIM

"Öncelikle hayatını kaybeden 30 vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılara şifa, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bunun yanı sıra görmezden gelinen, HDP kanadından da hiç açıklama yapılmayan başka bir konu var: Adıyaman’da terör örgütü bir askerimizi şehit etti. O askerimize de Allah’tan rahmet diliyorum.

ZAMANLAMA VE SONRASINDAKİ ALGI OPERASYONU ÇOK ÖNEMLİ

Zamanlama gerçekten çok önemli, zamanlama sonrası algı operasyonu çok önemli. Sizin de belirttiğiniz gibi yarın koalisyon görüşmelerinde ikinci perde açılacak. Sayın Ömer Çelik, CHP ile bir görüşme yapacak. Zaten tek ihtimal o. Türkiye’de bir hükümetsizlik durumu, yeni hükümetin seçilememe durumu var. Bu durum üzerinden bir kaos oluşturulması çalışması var.

HİÇ BİR KANIT YOKKEN "TÜRKİYE CUMHURİYETİNDEN HESAP SORACAĞIZ" DENİYOR

Türkiye uzun dönemdir, IŞİD belası ortaya çıktığından beri kendisini bu ateş çemberinin dışında tutmaya çalışan bir ülkeydi. Ama görünen o ki bu ateş çemberinden sıçrayan kıvılcımlar, güneydoğudan başlamak üzere Türkiye’ye sıçramaya başladı. Duam ve temennim odur ki bundan sonra bu tür şeyler olmasın ama, korkum da odur ki bunların devamı gelecek. Yani Diyarbakır saldırısı, ardından bu saldırı… Avrupa ülkelerinde de bu tür saldırılar var. Bu saldırılar, Türkiye başta olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde görünen o ki temenni etmiyoruz, istemiyoruz ama devam edecek. Bu devam ederken, tüm dünya üzerinde saldırıya uğrayan, ülkeler arasında Türkiye’de farklı bir şey oluyor.  Hiç bir kanıt, hiç bir delil, hiç bir belge yokken, patlamadan beş dakika sonra birileri ortaya çıkıyor “Türkiye Cumhuriyeti devletinden hesap soracağız, Türkiye cumhuriyeti devleti IŞİD’e destek verdi” diyor.

HDP ERDOĞAN'I HEDEF GÖSTERİYOR

“Türkiye Cumhuriyeti devletinden hesap soracağız” diyen kişi HDP eş genel başkanı Figen Yüksekdağ. Ve sosyal medyada bir algı operasyonu başlıyor. Demin söylediniz, Türkiye 10 gün önce IŞİD’e karşı çok büyük bir operasyon yaptı, her fırsatta IŞİD’in bir terör örgütü olduğunu söylüyor. Bunu sayın Davutoğlu da söyledi, Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genel Kurmaya başkanı lanetliyor, bütün hükümet üyeleri, belediye başkanı lanetliyor. Ortada bir kanıt yok, bir algı operasyonu yapılıyor. Türkiye Cumhuriyeti devletine bir nefret söylemiyle lanetlenen bir hale getirilyor. Hükümet filan yok artık. Devlet hedefe konuyor. HDP’nin yayın organlarından birisi “Sana rağmen, ne olursa olsun biz o devleti kuracağız, seni de o sınırların içine gömeceğiz” diyerek Erdoğan’ı hedef gösteriyor. Sayın Demirtaş çıkıyor, bu işten hükümet sorumludur, hükümet IŞİD’i seviyor diyor.

BU DİL BARIŞ DİLİ DEĞİL

Bizim aklımızı başımıza alarak yorum yapmamız lazım. Sayın Davutoğlu’nun çok güzel bir açıklaması oldu: “Gelin 4 parti bir araya gelip, ortak bir deklarasyon imzalayalım, terörü lanetleyelim, teröre karşı ortak bir hamle yapalım”.  Nasıl çağrı bulduğunu söyleyeyim: HDP gelin birlikte olalım, ama AK Parti IŞİD’in yanında, AK Parti’yi bu işin dışında tutalım diyor. “Türkiye Cumhuriyet’i IŞİD’e destek veriyor. Vermediğini açıklasın!” diye saçma sapan bir açıklama yapıldı.  Bu barış dili değil, bununla barış gelmez.

IŞİD TÜM BU BARBARLIĞI PKK'DAN ÖĞRENDİ

Eğer bir katliamı lanetliyorsak… Açık ve net söyleyeyim, ben sözlerimi törpüleyemeyen birisiyim. Eğer IŞİD bu tür barbarlıkları yapabiliyorsa, bunu sizden öğrenmiştir. PKK’dan ders almıştır. Çünkü biz yıllarca PKK’dan bu saldırıları gördük. Biraz empati de yapmak lazım. Ben geçtiğimiz günlerde yazdığım bir yazıda, Empati başlıklı bir yazıda bunu söyledim. 30 yıl boyunca biz bunu yaşadık. Şimdi anladınız mı sabahın en erken saatinde Kobani’ye saldırı ne demekmiş. En kalabalık anlarda bombaların patlaması, masumların ölmesi ne demekmiş, şimdi daha iyi anlıyor musunuz. Biz bundan da ders çıkaramazsak, IŞİD Türkiye’nin başına gerçek anlamda bela olacak demektir. Bizim CHP’si, MHP’si, HPD’si ve AK Partisi ile en önemlisi de halkın birliği ile terör dönemlerinde nasıl el ele tutuşup o terör karşısında birliğimizi bozmadıysak, bugün de IŞİD’e karşı aynı birlik ve beraberlik içinde olmamız lazım.

UCUZ SİYASETİ BIRAKALIM, HDP NEFRET DİLİNE SON VERSİN

Güneydoğu’da hayatını kaybeden her bir insan için Türkiye’deki tüm insanlar yüreğine birer mezar kazdı. Kimsenin sevindiği yok. Hükümet de dahil olmak üzere.  Bu ucuz siyaseti bırakalım. Ama o katliamı lanetliyorsunuz, öbür yandan bir asker şehit ediliyor onu dilinizin ucuna bile almıyorsunuz. Bu kadar net bir saldırıyı göremeyip hükümeti suçlamak için hakikaten akıl sağlığınızın yerinde olmaması lazım. HDP’lilerin bir an önce bu nefret dilini, devlete karşı nefret dilini, geride bırakması lazım. Bu bize bir şey kazandırmaz.