BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.510,75
GÜNCEL

Süleyman Özışık: 'AK Parti terör olaylarının tek sorumlusu olarak ilan edilmeye çalışılıyor'

Süleyman Özışık, AK Parti'nin bugün yaşanan terör olaylarının tek sorumlusu olarak ilan edilmeye çalışıldığını ve bunu içine sindiremediğini söyledi.

İnternet Haber yazarı Süleyman Özışık, Gezi Parkı olayları ve 17-25 Aralık sürecinin çözüm sürecini akamete uğrattığını söyledi.


Habertürk'te katıldığı canlı yayında AK Parti'nin bugün yaşanan terör olaylarının tek sorumlusu olarak ilan edilmeye çalışıldığını ve bunu içine sindiremediğini söyleyen Özışık, örgütün dağ kadrosunun hem Gezi Parkı hem de 17-25 Aralık sürecinden cesaret alarak çözüm sürecini akamete uğrattığını söyledi.


"Terörün nedenini AK Parti'ye boca edeceğiz sanki. Bu haksızlıktır. Çözüm süreci içerisinde AK Parti'nin yaptığı hataları, AK Parti'yi destekleyen bir gazeteci olarak ben de söyledim. Hatta Paralel Yapı ile mücadelede İstanbul'daki polisleri Diyarbakır'a göndermeniz, teröriste terörist desteği sağlamaktır. Çözüm sürecinin akamete uğradığı tarih Gezi olaylarıdır. Eğer çözüm sürecinin neden akatemete uğradığını, neden başarısızlığına uğradığını sormak için bunu ortaya koymak gerekir. İkincisi 17-25 Aralık sürecidir. PKK, bu dönemde AK Parti'nin gideceğine inandı ve çözüm sürecinin akıbetini belirlemeye çalıştı.


İki yıl önce tam bugün 9 Haziran 2015'te Lice'de yol kapatılıyor. O bölgede kenevir tarlaları var. Devlet oraya müdahale ettiğinde ise Twitter'da 'Lice'de katliam var' Tag'i açılıyor. Devletin orada hüküranlığını göstermesine karşı çıktılar.


Bir şeyi yanlış yapıyoruz. Terör yasak ama teröre destek vermek yasal. Dünyada böyle yürümüyor ki... Yani siz terörü bitirmek için örgütlerle bir araya geliyor, buna itiraz geliyor. Türkiye'de mesele Erdoğan düşmanlığı üzerinden yürütülüyor. Benim her şeyden haberim olsun diyerek Oslo'da ne görüşülüyor bunu öğrenmek istiyor. Böyle bir devlet yok. Devlet terörle mücadele ediyor ama teröre destek verenlerle mücadele etmiyor."


Sitene Ekle
Etiketler