BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,98
ALTIN 2.430,89
HABER /  POLİTİKA

Süleyman Demirel'den Gezi Parkı yorumu

Gezi olayları ve sonrasında yaşananları Aydınlık Gazetesi'nden Tanju Cılızoğlu'na yorumlayan Demirel 'sabredin' çağrısı yaptı.

Abone ol

Eşi Nazmiye Demirel'in vefatından sonra Süleyman Demirel ilk kez ülke gündemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Gezi olayları ve sonrasında yaşananları Aydınlık Gazetesi'nden Tanju Cılızoğlu'na yorumlayan Demirel 'sabredin' çağrısı yaptı.

'Peki, siz Başbakan olsaydınız ne yapardınız' sorusuna Demirel, 'Bu suale cevap vermek her zaman kolay değildir Herkes elindeki kağıda göre oynar. Diğer ülkelerin sevdiği de sevmediği de bir yakıştırmadır. Bu yakıştırmada ölçüyü kaçırıyoruz. Bizi seviyorlar ya da sevmiyorlar bir varsayımdır. Herkesin işi gücü var. Ortak çıkarların tarafları var. Ve bu ilişkiler ortak akıl ister ortak aklı bulmak ister. ' diye cevap ver

İŞTE DEMİREL'İN O AÇIKLAMALARI

Büyük bir siyasi olay yaşanıyor. Dünyada da bu olayların izlerini sürebilirsiniz. Brezilya'da da aynı şeyler yaşanıyor. Önce demokrasinin gereğini yaptılar sonra da 'İyi de yakılıp yıkılmasın' dediler. Batıda La Porta programı var. Özü böyle bir dünya olmamalı. Herkes iyi bir dünyayı arıyor. Tabii bizde olanlar köken olartak bunlarla bağdaşmaz.

ÜLKELER BATMAZ KADROLAR GELİP GEÇİCİDİR

Kendi kendini çıkmaza sokan anlayış yerine çıkmazdan çıkmanın aranması gerkeiyor. Siyaset hep uzun vadelidir, son yoktur. Siyaseti iş edinenlerin direnci kendi işgücüdür. Satıln alınan bir şey değildir. Ehliyetiniz, metanetiniz mevcütsa ve muktedirseniz olayların altından kalkarsınız. Nihayetinde bulunduğu noktada batmış devlet yoktur. Ülkeler batmaz kadrolar gelir kadrolar gider. 

BEN ÜMİDİMİ ASLA YİTİRMEM

Bugünkü şartlar içinde söylenecek tek şey sabırdır. Sabır teslimiyet anlamında değil inancımızı saklamak adına sabır. Elbette bu olaylar yönetenleri olduğu gibi beni de endişelendirir. Ancak bu ümidimi yitirmem. Bu olayların içinden nasıl çıkılacak zaman gösterir.