BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,16
ALTIN 2.323,52
HABER /  GÜNCEL

Şükür namazı için cami bile hazır!

MHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mevlüt Karakaya İnternethaber'e konuştu.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Seçim projelerini ve Ankara'da geçecek yarışı, Balgat'taki seçim karargahında anlatan Karakaya oldukça iddialı. Seçimi kazanacağından emin olan Başkan adayı, seçim sabahı şükür namazı kılacağı camiiyi bile ayarlamış.

CHP'den adaylığı söz konusu olan Mansur Yavaş'a da bir göndermede bulunan Karakaya, "2009 seçimlerinde Mansur Yavaş'ı kimse tanımıyordu, "kim bu adam diyorlardı" dedi.

Karşınızda Melih Gökçek gibi güçlü bir rakip var. Nasıl alacakasınız koltuğu Melih Gökçek'in elinden?

MELİH GÖKÇEK KAMUOYUNU YÖNLENDİRİYOR

"Melih Gökçek çok güçlüyüm, anketlerde şu kadar oy alıyorum diyerek kamuoyunu yönlendirmeye çalışıyor. Son yıllarda özellikle anketler, kamuoyuna verilen oranlar kesinlikle kamuoyu yoklaması değil, kamuoyu yönlendirmesidir. Melih Gökçek nerelerde anket yaptırıyor bilmiyorum ama bizim elde ettiğimiz sonuçlar, kendisinin hiç de öyle yüzde 50'lerde olmadığını gösteriyor. Tamamen kamuoyunu, yönlendirme, yanıltma ve aldatmaktan başka bir şey değil.

Melih Gökçek 4 dönemdir Ankara'nın başında, bir bildiği yok mudur?

"Melih Gökçek 4 dönemdir Belediye Başkanlığı yapıyor, ilk dönem Başkanlık yaptıktan sonra doğal olarak hem tanınma hem de bu tür seçimlerde avantaj elde etmiş durumda. Birinci döneminden sonra, Türkiye genelinde baktığınızda ikinci dönemde Belediye Başkanlarının seçim kaybetmesi ancak kendi hatalarından olabilir. Onun için, bir dönem Belediye Başkanlığı yapmak önemli bir güçtür. Ama artık Melih Gökçek'in 4 dönem kazandığı o grafik artık aşağı doğru inmeye başladı. Yani daha önceki dönem Belediye Başkanlığı yapmak avantajken bu seçimde bu bir dezavantaj olarak kendisinin karşısına çıkacak."

b.20131217182837.jpg 

Geçen yerel seçimlerde MHP'nin adayı Mansur Yavaş yüzde 27 gibi ciddi oranda bir oy aldı. Mansur Yavaş'ın CHP'den aday gösterilecek olduğunu da söyleniyor. Ankara'da nasıl bir yarış bekliyor bizi?

30 MART AKŞAMI BAŞKAN BEN OLACAĞIM

"Şu an itibariyle Mansur Yavaş'ın adaylığı kesinleşmiş değil, hala tartışılıyor. Kamuoyuna yansıdığı kadarıyla, CHP ve Sayın Mansur Yavaş arasında bir dizi görüşmeler, pazarlıklar, belli noktalarda anlaşma, uzlaşma çalışmaları devam ediyor. Sayın Mansur Yavaş CHP'den aday olur ise, tabii o zaman Ankara'da üç büyük partinin adayı kamuoyu önüne çıkıp demokratik bir yarış sergileyecekler. Önümüzde 3 aydan fazla bir süre var. Bu demokratik yarış içerisinde tabii ki herkes Ankara'ya Ankaralı'ya ait düşüncelerini, vizyonlarını, projelerini ortaya koyacak ve Ankara'lılardan bir yetki isteyecekler. Ben, bu yarışta önde olacağımı, 30 Mart akşamı da ankara Büyükşehir Belediye Başkanı da olacağımı çok rahatlıkla ifade edebilirim."

Mansur Yavaş'ın geçen seçimlerde ciddi bir oy aldığını biliyoruz, sevilen bir adaydı demek ki? Siz daha önce bir açıklamanızda Yavaş'ın aday olacağına inanmıyorum, beni destekleyecektir" demiştiniz. Ama adaylığıa yeşil ışık yakıyor, ne düşünüyorsunuz?

İYİNİN İYİSİ VARDIR, İYİNİN İYİSİ BENİM

"İyinin iyisi vardır, mükemmel diye bir şey yoktur. Bir şeye iyi yada sevilen dediğiniz zaman orada gelişmeyi durdurursunuz. İyinin iyisi vardır, sevilenin daha da sevileni vardır. Ben, Ankara'da iyinin iyisi, sevilenin daha sevileni olacağım. Dolayısıyla, kendimi yükseltmek için kimsenin seviyesini de aşağılarda göstermeye çalışmayacağım. Herkes iyi, herkes başarılı ama ben daha iyiyim, daha başarılıyım. Herkes seviliyor ama ben çok daha fazla sevileceğim, benim yaklaşımım bu."

c.20131217182848.jpg 

BİZ MANSUR YAVAŞ'LA AYNI DAVANIN ARKADAŞIYIZ

"Biz geçmişte Sayın Yavaş'la aynı partide, aynı davada yol arkadaşlığı yaptık, Sayın Yavaş'ın bu yol arkadaşlığını bırakıp bir başka partide siyasete dönmesini istemediğimden böyle bir ifade kullandım. Sayın Yavaş'ın rakip olmasının hiçbir anlam ve önemi yok. Geçen seçimlerde ben Ankara seçimlerinden sorumlu merkez yönetim kurulu üyesiydim. Çalışmaları biz birlikte yürttük, o süreci birlikte yaşadık. Dolayısıyla, Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda alınan oyu sadece adaya yazma da bir camiaya ve Ankara'lılara, partililere bir saygısızlık olur, bu bir kadro ve çalışma işidir."

MANSUR YAVAŞ'I KİMSE TANIMIYORDU, BİZ TANITTIK

"Nitekim Sayın Yavaş 2009 yılında Ankara'ya Büyükşehir Belediye Başkanlığı''na partimiz tarafından aday gösterildiğinde Ankara'lılar kendisini tanımıyordu. Bugün herkes Sayın Yavaş'ın isminden bahsediyor ama 2009'da "kim bu adam" diyorlardı. Kim bu adam dedikleri noktada Milliyetçi Hareket Partisi Teşkilatları, Ülkücü Hareket ve Ankaralı'lar Sayın Yavaş için bir başarı hikayesi yazdılar. O başarı hikayesini tüm Türkiye'ye anlattılar. 2009 yılında Ankara'da Milliyetçi Hareket Partisi'nin İl Genel Meclisi oyu, yani parti oyu aynı sandıktan yüzde 25 olarak çıkmıştır. Yüzde 27'lik oyu sadece bir kişiye yazmak gerçekten bir siyaset kurumuna ve onun mensuplarına da saygısızlık anlamına gelir."

MHP BU DÖNEM DAHA İYİ BİR ADAY GÖSTERİYOR

"Biz geçen dönem mevcut adaylar içerisinde Milliyetçi Hareket Partisi olarak doğru bir aday gösterdik, bunu da Anakara'lıya anlattık. Peki değişen ne? Şimdi daha uygun bir aday gösteriyoruz, daha iyi, Ankara'nın ufkunu, vizyonunu geliştirecek, yetişmiş, geçmişiyle daha iyi bir aday gösteriyoruz. Geçtiğimiz dönem, kimsenin tanımadığı, sadece Beypazarı Belediye Başkanı olarak bilinen, kimsenin adını duymadığı bir şahsı nasıl Ankara'ya anlattıysak bu sefer de Milliyetçi Hareket Partisi ve teşkilatları olarak bunu da Ankara'lıya anlatacağız. Ve daha iyi bir sonuç alacağımıza, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı alacağımıza inanıyoruz ve iman ediyoruz."

Mansur Yavaş, sizin adaylığınızın amacının AK Parti'ye kazandırmak olduğunu iddia etti, bu söylem sizi üzdü mü, ne diyeceksiniz?

İDDİA EDİYORUM, ANKARA'YI BEN ALMAZSAM GÖKÇEK ALIR

"Hayır beni hiç üzmüyor. Ben Ankara'ya Başkan olmaya talibim. Dolayısıyla benim muhatabım Ankaralılar. Herkes demokrasiye inanıyor ama kimse demokrasi için bir şey yapmıyor. Sadece şunu istiyorum, Ankaralılar'ın önüne adayları eşit şartlarda çıkarsınlar, eşit imkanlar sağlasınlar. İyi olan kazansın, Ankaralı'nın tercih ettiği bana göre iyidir, dolayısıyla bu durumda kazanamazsan en fazla kendimi anlatamadığımı düşünürüm. İnsanlari stratejiler üzerinden, bir takım oyunlar kurarak sonuca gitmeye çalışıyorlar, ben rakiplerime göre Ankara'ya daha iyi bir gelecek inşaa edeceğim, Ankara'nın nüfusunun yarısının 30 yaşın altındaki gençlerine daha iyi bir gelecek vaad ediyorum, ben Ankara'ya kentçilik anlamında daha iyi hizmet edeceğim, Ankara'nın tıkanan nefes borularını açacağım, Ankara'lıları Ankara'da yaşamaktan gurur duyacağı bir kent haline getireceğim."

a.20131217190424.jpg

BEN MHP'YE OPERASYONLA GELMEDİM

"Benim amacım yapacaklarımı duyurmak, Ahmet gelirse Mehmet giderse, gibi söylemler üzerinden siyaset yapmak istemiyorum. Geçen sefer Sayın Yavaş'la çıktığımız yarışı Melih Gökçek karşısında kaybettik, insanlar bir şey söylerken, kendilerinin de o denklem içinde olduğunu fark etmeliler. Benim farkım bu, böyle bir denklem içindeyseniz, onun farklı çözümleri olabileceğini görmeniz lazım. Onun için bu tür şeyleri söylemek bir aday için hoş, uygun sözler değil. Ama ben iddia ediyorum, Ankara'da bu yarışı ben almazsam Gökçek alır. Ben, bir operasyonla MHP'ye gelmedim, bir operasyonla da Başkan Adayı olmadım, bu durumda kimseyi kazandırmak için değil, Milliyetçi Hareket Partisi'ne Ankara Belediye Başkanlığı'nı almak için aday oldum."

Cemaat'le AK Parti yollarını ayırdı diyebiliriz, cemaatin İstanbul'da Sarıgül'ü destekleyeceği söyleniyor, Ankara'da kimi desteklerler, sizi desteklerler mi?

HERKESTEN HER KESİMDEN OY BEKLİYORUM

"Biz siyasi hareket ve anlayış olarak, kavgalardan, çekişmelerden medet ummuyoruz. Biz, hak bildiğimiz yolda çıktık kendimize de güveniyoruz. Bugüne kadar yaptıkalrımız, Allahın bize bahşettiği bir takım görevlerin içinden sıyrılarak geldik ve siyasi hareket olarak da bu tür şeylerden hiç medet ummadık. Ben şahsen de bu tür bir takım çekişmelerden medet ummuyorum. Ben sadece Ankaralı seçmenden medet umuyorum. Bunun içinde sağcısı, solcusu, Alevisi, Sünnisi, daha çnce AK Parti'ye CHP'ye, diğer partilere oy vereni, tarikatçısı var, cemaatçisi var. Ben, Ankara'da yaşayan, Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için herkesten oy istiyorum ve oy bekliyorum. Benim herkesin oyuna ihtiyacım var, ben sadece demokratik bir yarış ortamı istiyorum."

f.20131217182901.jpg

Ankara'lı neden oy versin size, vaadleriniz neler, bize üç öneli projenizi anlatır mısınız?

1-ZENGİN ANKARA

"Birincisi, Ankara çok zengin Ankara'lı çok fakir. Ankara'nın zenginliğinin bir kısmı, iki elin parmakları kadar olmayan insanlarla paylaşılıyor, ankara2lı buradan istifa etmiyor, bu yüzden Ankara'nın bir metrosu olmadı. Ankarı'ların içinde yaşamaktan gurur duyduğu bir kent olmadı. Ankara, içinde bir çok dünya kurumunu barındırmasına rağmen, bir dünya kenti olamadı. Onun için ben Ankara'nın katma değerini artırıp, bu katma değeri de Ankara'lılarla paylaşmayı vaad ediyorum."

2-POTANSİYELİ HAREKETE GEÇMİŞ ANKARA

"İkincis, Ankara, sanayi, yenilikçilik, düşünce anlamında çok ciddi potansiyeli olan ama aynı zamanda da yüzde 50'den fazlası 30 yaşında altında olan gençleri barındıran bir kent. Dolayısıyla, bunların geleceğinin inşaası, söylenen bu potansiyellerin harekete geçirilmesi gerekiyor. Ben, Ankara'lılara, Ankara'nın kimsenin farkına varmadığı, varmadığı gibi de körelttiği bu potansiyeli harekete geçirerek Ankara'yı küresel anlamda rekabet edebilecek bir kent haline getirmeyi vaad ediyorum. Bunun için sadece, yönetim vizyonu gerekiyor, ben de bu vizyonu ortaya koymaya çalışıyorum."

3-HUZURLU BİR ANKARA

"Üçüncüsü, Ankara, kentçilik anlamında da ciddi sıkıntıları olan, rant uğruna mahvedilmiş, ciddi engelelri olan bir kent. Ankara'da yaşam sadece fiziksel engelliler için değil, engelli olmayanlar için de engelli bir kent. Ankara'da yürüyemezsiniz, Ankara'da bisiklete binemezsiniz, Ankara'da sosyalleşemezsiniz, meydanlar yok. Son yıllarda Ankara'da tek sosyalleşme alanı AVM'ler. Ankara gerçekten yaşama dair bakıldığında ciddi engelleri olan bir kent. Daha rahat ulaşımın, daha rahat yaşamın, temiz çevreyle birlikte, huzur içerisinde bir yaşam vaad ediyorum. tüm projelerimi bunların altında toplamak mümkündür."

Şu anda Ankara Büyükşehir Belediyesi yaklaşık 400 bin ailenin gıda ihtiyacını karşılıyor, siz seçilirseniz bu yardımları kesecek misiniz, devam edecek misiniz?

ŞEREF SÖZÜ VERİYORUM, YARDIMLARI KESMEYECEĞİM

"Ben bu konuda şeref sözü veriyorum; Ankara'da yardım alan hiçbir ailenin yardımı kesilmeyecek hatta daha fazlasını da vereceğiz. Ayrıca Belediye çalışanlarını da işinize son verilecek diye korkutuyorlar, kimsenin işiyle aşıyla, rızkıyla oynamayacağım, onun da şeref sözünü veriyorum."

SEÇİM SABAHI ŞÜKÜR NAMAZI KILACAĞIM CAMİ HAZIR

Seçim sabahı için yapacağınız yorumu hazırladınız mı, yani bir balkon konuşmanız var mı?

"Balkon konuşması da hazır, sonucu aldıktan sonra Ankara'lılarla gidip şükür namazı kılacağımız camii de hazır."

twitter.com/nsrnylmz