BIST 9.530
DOLAR 32,52
EURO 34,84
ALTIN 2.473,11
HABER /  GÜNCEL

Sudaki hayata nefes aldıran proje

Antalya Buyuksehir Belediyesi farkli olarak sosyal sorumluluk bilinciyle tüm Türkiye'yi ilgilendiren bir projeyi hayata geciriyor.

Abone ol

Seçimlerin yaklaştığı şu günlerde belediyelerde seçim heyecanı ve hazırlıkları tüm hızıyla sürerken, Antalya Buyuksehir Belediyesi farkli olarak sosyal sorumluluk bilinciyle sadece Antalya’yı değil tüm Türkiye’yi ilgilendiren bir projeyi hayata geciriyor.

Antalya’nın Sualtı Yaşantısını, Durumunu Anlatan Bilinçlendirme Ve Tanıtım Amaçlı Sualtı, Belgesel Filmi Yapılmasi, Arşivlenmesi calismasi ve tanitilmasi ile bu yolla farkindalik yaratilmasi calismasi subat ayi itibari ile basladi.

Dünya su altı bilim adamlarınca eşsiz olarak nitelendirilen su altı zenginlerimizin Amerika başta olmak üzere dünyanın önemli ülkelerinde tanıtılması ve Türkiye’nin uluslararası arenada su altı dalış turizm merkezi haline gelmesi amacıyla başlatılan bu önemli sosyal sorumluluk projesinde, dünyaca ünlü belgesel yapimcilarinin gözüyle ülkemizin deniz altı zenginliklerinin dünya`ya açılması planlanıyor.

TÜRKİYE’DEKİ SU ALTI ZENGİNLİKLERİ GÜN ISIGINA ÇIKIYOR!

Türkiye’deki su altı canlılarını, hala gün ışığına çıkmamış tarihi dokuyu ve batıkları gün ışığına çıkartarak, su altı zenginliklerimizi dünyaya tanıtacak ve ülkemizin uluslararası su altı dalış turizminde öncü ülkeler arasında yer almasını sağlayacak sosyal sorumluluk projesinin ilk durağı Antalya…

Ülkemiz için son derece önemli bu sosyal sorumluluk projesinin sahibi olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel “Amaçlarının Antalya denizinin doğal, tarihi zenginliklerini tanıtarak koruma yoluyla kamuoyu bilinci yaratmak ve deniz kenti Antalya’yı tüm dünyaya tanıtmayı hedeflediklerini vurguladı”

Antalya Buyuksehir belediyesinin denizlerimizi topluma geri kazandırma bilinci ile yürüttüğü proje, sualtı yaşamını anlatan bilinçlendirme ve tanıtım amaclı yapılan sualtı belgesel filminin yapılması ile aynı filmin tüm halka tanıtılması ve farkındalık yaratılması faaliyetini içermekte.

Kentte bu zamana kadar yapılmış en kapsamlı sualtı etkinliği çalışmasının gerçekleştirilmesi ve Antalya’yı çevreleyen denizin sesinin çocuklardan büyüklere kadar herkese duyurulabilmesi bu projenin ana amaçlarından biridir.

Ayrıca, bu çalışma denizlerimizin korunması için belediyenin yaptığı yatırımların nasıl bir sonuç verdiğini göstermek açısından büyük önem taşımaktadır. Bu proje belediye nin sadece sanat ve bilime yaptığı bir destek değil, çevre bilincinin geliştirilmesi ve korunması amacını taşıyan bir sosyal sorumluluk projesidir.

25 kisilik buyuk bir ekiple surdurulen Belgesel ve farkindalik yaratma çalışmalarına Şubat`ta başlanip, Antalya Su Altı belgesel film çekimleri mart 25`te tamamlanacaktir. Antalyanin bilinmeyen yasami belgeseli ve farkindalik calismasinin tamamının nisan ayinda bitirilmesi planlanip Antalya’nin bilinmeyen yasami tum halkimiza acilmis olacaktir.

Calismalarini Amerika ve Turkiye`de surduren projenin yapımcısı ve genel koordinatoru Serkan Yiğit, Projenin Antalya`ya katkısınin cok buyuk oldugunu , çevre bilincinin oluşturulması, halkın deniz yasamı hakkında bilgilendirilmesi ve deniz yaşamının korunması, denize kıyısı olan ilcelerin deniz yaşamının arşivlenmesi, sportif balıkçılık ve dalış aktivitelerini geliştirmek olacağını belirtip, antalya`nin ve Türkiye’nin doğal su altı zenginliklerinin dünya`da büyük bir heyecanla karşılanacağını söyledi.

ANTALYA`NIN SUALTI FARKINDALIK PROJESI çevre kirliliğine “DUR” demek, denizlerimizin ve göllerimizin doğal zenginliklerine sahip çıkmak, sualtı sporlarının gelişimini sağlamak ve daha uygar bir yaşamı paylaşmak için büyük bir fırsattır. Sağlayacağınız destek, sadece bugünü değil yarınları da güvence altına alacaktır.

Unutmayın; denizler ve göller bizim malımız değil, doğadaki hayatın idamesi için damarlarında akan kandır.