BIST 9.719
DOLAR 32,54
EURO 34,82
ALTIN 2.429,37
HABER /  GÜNCEL

Suçu Atatürkü sevmekmiş

Kendisi bunu söylüyor. Polislerin arasında çıkarken "neden gözaltındasınız" sorusuna yanıt verdi. Sinan Aygün'ün gözaltı macerası...

Abone ol Ergenekon soruşturmasında gözaltına alınanlar arasında kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim de var. O isim ATO Başkanı Sinan Aygün'dü... Aygün, "neden gözaltındasınız" sorusuna "Atatürk'ü seviyorum diye" karşılığını verdi.

Sabah saatlerde ATO Genel Merkezi'ne gelen çalışanlar, başkanlık katında ATO Başkanı Sinan Aygün'ün odasına emniyet güçleri tarafından girilmesine izin verilmediğini gördü. Odaya giriş ve çıkışlar yasaklanırken, ATO'ya çevik kuvvet ekipleri sevk edildi.

Sinan AYGÜN'ÜN GÖZALTINA
ALINIŞI SIRASINDA ÇEKİLEN
GÖRÜNTÜLERİ İÇİN TIKLAYIN!

Aygün'ün evinde de polis ve jandarma ekiplerince arama yapıldı. Arama sonunda Aygün'e ait olduğu bildirilen bazı CD'ler, bilgisayar kasası ve not defterleri ekiplerce götürüldü.

Daha sonra polislerin gözetiminde evden çıkarılan ve polis otomobiline bildirilen Aygün, bir gazetecinin "Neyle suçlanıyorsunuz?" sorusunu Aygün, "Atatürk'ü sevmekle suçlanıyorum" diye yanıtladı.

Aygün, başka bir gazetecinin "Evden neler alındı?" sorusuna da "Bilgisayarıma bile el koydular" karşılığını verdi.

Evden ATO'ya getirilen Aygün, kapıda oda meclisi üyelerince alkışlarla karşılandı. Aygün'ün polis otosundan indirilişi sırasında gazetecilerle güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı.

Aygün, daha sonra güvenlik güçleri tarafından ATO'daki odasına çıkarıldı. Gazetecilerin ATO binasına girişi ise polislerce engellendi.

ATO binası önünde mensuplarının yanı sıra oda meclis üyeleri ve vatandaşlar bulunuyor. Bazı vatandaşların elinde Türk bayrakları olduğu dikkat çekti.