BIST 9.771
DOLAR 32,54
EURO 34,99
ALTIN 2.434,85
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Subaru'nun yeni modelleri Cenevre'de

Subaru, yeni modellerini Cenevre Otomobil Fuarı’nda gün yüzüne çıkarttı.

Abone ol

Subaru, geleceğin Crossover tanımına ışık tutan VIZIV 2 Concept’ini 84. Cenevre Otomobil Fuarı’nda gün yüzüne çıkarttı. VIZIV 2 Concept, bu kez Plug- in Hibrit teknolojisini Boxer DIT motor ile buluşturuyor.

Subaru fuarla birlikte, AWD teknolojisinin en sportif halini, yansıtan WRX STI modelinin de Avrupa prömiyerini gerçekleştirdi. Subaru'nun 7 yıldır üst üste katıldığı Nürburgring 24 Saat Yarışı 2014 sezonunda kullanacağı yeni otomobili WRX STI RACING fuar kapsamında otomobil severlerle buluştu.

Subaru VIZIV 2 Concept

Subaru "VIZIV 2 CONCEPT", bir önceki Cenevre Otomobil Fuarı'nda görücüye çıkarılan selefi "VIZIV CONCEPT" ve 2013 Tokyo Otomobil Fuarı'nda sergilenen "VIZIV EVOLUTION CONCEPT"in ayak izlerini takip ediyor. Plug- in Hibrit teknolojisini Boxer DIT motor ile buluşturan VIZIV 2'de 'boomerang' şeklindeki ön farlar yeniden tasarlandı ve LED sis farları eklendi.

2.20140307145436.jpg 

VIZIV 2 Concept, elektrikli ve konvansiyonel boxer motorların ahenkli işbirliği ile hareket ediyor. Plug-in Hibrit çalışma sistemi önde 1.6 litrelik direkt injeksiyonlu Turbo Boxer (DIT) motor yer alırken, arka terkerleklere yerleştirilmiş iki elektrikli motor CVT şanzıman eşliğinde sisteme dahil oluyor. Simetrik dört çeker (AWD) düzeni korunurken arka motorların bağımsız olması sürekli simetrik dört çeker kavramına yeni bir boyut kazandırıyor.

Yeni Subaru WRX STI

Yeni WRX STI, WRX serisinin en üst modeli olarak ilk kez Cenevre Fuarı ile Avrupa'ya geldi. Tüm WRX serisinde ortak olan ürün konsepti "Kontrolünüz Altındaki Safkan Güç", her açıdan geliştirilerek yeni bir boyuta ulaşıyor. Subaru, yeni WRX STI'yi geliştirirken, sürülebilirliğini mükemmel hale getirmek için aracı birçok ülkede çeşitli koşullar altında test etti. Gövde, şasi ve diğer araç bölümlerinin performansları optimize edildi ve aracın genel kapasitesi geliştirildi. Bu, Subaru AWD spor performansının doruk noktasını oluşturuyor.

1.20140307145427.jpg 

24 Saat Nürburgring dayanıklılık yarışı için geliştirilen yeni WRX STI RACING

Subaru bu yıl düzenlenecek Nürburgring 24 Saat Yarışına (Almanya'da 19-22 Haziran'da) üst üste yedinci kez katılacak. Bu proje için, FHI ve Subaru Tecnica International Inc. yeni WRX STI modelini temel alan özgün ve daha rekabetçi bir yarış aracı yaratmak için işbirliklerini güçlendirdi. Nürburgring 24 Saat Yarışı, hem hıza hem de stabiliteye sahip performans araçları ile gerçekleştiriliyor. 2012'de elde ettiği son zaferden sonra sınıfında üçüncü kez zafer kazanmayı hedefleyen Subaru, marka değerlerini mühendislik mükemmeliyeti ile kanıtlamayı hedefliyor.