BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,11
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Suat Kılıç'ı protestoya 12 gözaltı

Ali İsmail Korkmaz'ın ölümünü protesto etmek için valilik binasına yürümek isteyen 50 kişilik gruba, çevik kuvvet barikatını aşmak isteyince müdahale edildi.

Abone ol

Eskişehir'de stadyum temel atma törenine gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ı ve Gezi Parkı olayları sırasında yediği dayak sonrası hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın ölümünü protesto etmek için valilik binasına yürümek isteyen 50 kişilik gruba, çevik kuvvet barikatını aşmak isteyince müdahale edildi. Yaşanan arbedede polis 12 kişiyi gözaltına aldı.

Eylem için bir araya gelen grup ’Eskişehir’e gelen Suat Kılıç’a sesleniyoruz. Direnenlerin tehdit etmeyi bırak. Ali’nin katillerini bul, Eskişehir Direniş Forumları’ yazılı pankart açıp, çeşitli sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Gruptakiler çevik kuvvet polislerinin oluşturduğu barikatla karşılaşınca, oturma eylemi yaptı.

POLİS YÜRÜYÜŞE İZİN VERMEDİ

Yaklaşık 1 saat oturma eylemi yapan gruptakiler, polislere Eskişehir’e gelen Suat Kılıç’ı protesto etmek için yaklaşık 1 kilometre mesafedeki Valiliğe kadar yürüyüp basın açıklaması yaptıktan sonra dağılacakları söyledi.

Polis, gruptakilere izin vermedi. Gruptakiler çevik kuvvetin oluşturduğu barikatı aşmak isteyince polisin sert müdahalesiyle karşılaştı. Polisler 12 kişiyi gözaltına alarak Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü.