BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,86
ALTIN 2.435,42

Şu vize işine bir bakalım

Türkiye ile Avrupa Birliği arasında yapılan anlaşmaya göre AB'nin sunduğu 72 şartın tamamını Haziran sonuna kadar yerine getirebilirsek, bizlerde AB üyesi....

Türkiye ile Avrupa Birliği arasında yapılan anlaşmaya göre AB'nin sunduğu 72 şartın tamamını Haziran sonuna kadar yerine getirebilirsek, bizlerde AB üyesi ülkelerin vatandaşları gibi Avrupa'ya vizesiz seyahat şansı bulacağız. Ki bu bağlamda değinmek istediğim bir konu var; şuana da 72 şartın 37'si yerine getirildi bile. Hızlı başladık, iyi gidiyoruz ama...

Kağıt üzerinde çok şatafatlı ve kulağa fevkalade güzel gelmesine karşın bence hikaye! AB bizi oyalayarak her zaman yaptığı gibi zaman kazanmaya çalışıyor. Benim böyle düşünmemin en önemli sebebi ise şuan da AB'ye üye olan bazı ülkelerdir.

Hani bizi almama sebeplerini kendimizce çok kalabalık olmamıza bağlayanlar var ya. Tek seferde milyonlar kişi Avrupa'ya yerleşir, bu durum AB'yi korkutuyor diyenler var ya, onlara gelsin.

Bulgaristan; AB'ye 2007'de üye oldu. Ekonomik durumları bizden çok mu iyi? Nüfusu; 7.7 milyon.

Estonya; AB'ye 2004'de üye oldu. Savunma teknolojisi alanında bizden çok mu ilerdeler? Nüfusu; 1.4 milyon.

Letonya; AB'ye 2004'de üye oldu. Sağlık alanında bize kaç basarlar? Nüfusu; 2.3 milyon.

Slovenya; AB'ye 2004'de üye oldu. Çok başarılı oldukları alan otomotiv sektörü mü mesela? Nüfusu; 2 milyon.

Slovakya; AB'ye 2004'de üye oldu. Turizm sektöründe Avrupa'nın amiral gemisi mi bu ülke? Nüfusu; 5.4 milyon.

Romanya; AB'ye 2007'de üye oldu. Tam olarak bizden fazla neleri var bilmiyorum. Nüfusu; 21.6 milyon.

Polonya; AB'ye 2004'de üye oldu. Bazı konularda başarılı oldukları doğrudur. Ancak totalde bizden daha üst sırada der misiniz? Nüfusu; 38.1 milyon.

Litvanya; AB'ye 2004'de üye oldu. İyi basketbolcu yetiştirdikleri doğrudur! Nüfusu; 3.4 milyon.

Şimdi, toplayalım bakalım nüfusları. 81.9 milyon. E ne oldu şimdi bu hesap? Demek ki iş tam olarak öyle değilmiş. Bu arada şunu söylemek isterim: Ben yurtdışına onlarca kez çıkmış ve bu yazdığım ülkelerin büyük bölümünü görme fırsatı bulmuş biriyim. Bu ülkelerin hiç artısı yok demiyorum şüphesiz. Demiyorum demesine de, Türkiye'den önce bu ülkelerin hak ettiğini düşündüğümü de söyleyemem. Bana katılmayabilirsiniz, saygı duyarım. Bizden önce üye yaptıkları ülkelere bakarak diyorum ki; bizi üye yapmadıkları gibi vizesiz dolaşım falan da vermezler.

Sağlıcakla kalın.