BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.507,59
HABER /  DÜNYA

Su kaplumbağalarının kaplıca keyfi

Balıkesir’in Edremit ilçesinde jeotermal suların aktığı çay, su kaplumbağalarının akınına uğradı.<br/>Cennetayağı Mahallesi’nde jeotermal su...

Abone ol

Balıkesir’in Edremit ilçesinde jeotermal suların aktığı çay, su kaplumbağalarının akınına uğradı.
Cennetayağı Mahallesi’nde jeotermal suların aktığı Edremit Çayı’nda su kaplumbağalarının termal keyfi dikkat çekiyor. Su kaplumbağaları, Edremit Çayı’na atılan ekmekleri yedikten sonra otlar ve taşlar üzerinde dinleniyor. Kaplumbağaların çay kenarında ve taşların üzerinde topluca güneşlenmeleri halkın ilgisini çekiyor. Vatandaşlar çaya sık sık ekmek atarak kaplumbağaları besliyor.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hüseyin Acar, kaplumbağaların üremek ve beslenmek için bu tip yerleri seçtiğini söyledi. Edremit Çayı’ndaki su kaplumbağalarının artık evcil olduğunu, halkla iç içe yaşamayı benimsediğini belirten Acar, “Su kaplumbağaları çaya akıtılan jeotermal suyun alanını keşfedip buraya uyum sağlamış. Kaplumbağalar jeotermal sudan etkilenmeyip burasını üreme alanı seçmiş. Edremit halkının bakımlarına destek vermesi sevindirici” dedi.

EDREMİT ÇAYI’NDA BALIK ÖLÜMLERİ YAŞANMAYACAK
Kısa bir süre önce Edremit Çayı’ndaki balık ölümleriyle ilgili yapılan incelemede, çaydaki balık ölümlerine mesken atıklarının sebep olduğunun tespit edildiğini anlatan Acar, Edremit Belediyesi’nin desteğiyle bu meseleyi birlikte çözdüklerini ifade etti. Acar, Edremit Çayı’nda bundan sonra balık ölümleri görülmeyeceğini sözlerine ekledi.
(İHA)