BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.435,32
HABER /  GÜNCEL

Şu anda binlerce kişi evinizde sizi izliyor olabilir

İngiliz Mail on Sunday gazetesi binlerce ev ve işyeri kamerasının hackerlar tarafından ele geçirildiğini ve görüntülerin canlı olarak internette yayınlandığını ortaya çıkardı.

Abone ol

Hackerlar evlere, ‘güvenlik amacı’yla takılan kameralar aracılığıyla insanları evlerinin içinde gözetlemeye başladı.

Britanya’da Mail on Sunday muhabirleri, geçen hafta internette 2 saat boyunca dünyanın 4 bir yanına servis edilen bu görüntüleri izledi. Ev içi görüntüler arasında beşiğinde bir bebek, telefonla konuşan bir genç, Londra’nın kuzeyinde bilgisayar başında oyun oynayan bir çocuk, koltukta uyuklayan yaşlı bir kadın, mutfakta yemek yiyen 2 erkek yer aldı.

fft16_mf2441014.jpeg

Habere göre hackerlar 154 ülkede satılan 57 bin eve sızabilir. Sızmaya açık cihazlar şöyle sıralandı: Bebek izleme monitörleri, güvenlik kameraları ofis, dükkan ve fabrikaları izlemede kullanılan CCTV üniteleri... Hacklenmeden kurtulmanın yolu ise son derece basit: Bu tip bir kamera veya ürün aldığınızda verilen ‘default’, hazır, güvenlik kodunu değiştirmek!

İNTERNETTE HER GÜN 60 BİN SAATLİK YAYIN VAR

Britanya’da her yıl 350 bin kişi veya işyeri güvenlik kamerası satın alıyor, ancak pek çoğu ‘default’ güvenlik kodunu değiştiriyor.

fft16_mf2441015.jpeg
Mail on Sunday, her gün Britanya’daki güvenlik kameralarından elde edilen 60 bin saatlik görüntünün internette serbestçe yayınlandığını gösterdi. 

fft81_mf2441016.jpeg