BIST 9.560
DOLAR 32,51
EURO 34,82
ALTIN 2.487,52
HABER /  GÜNCEL

Şu an evdeyim iş üzerindeyim

İstanbul'da akşam saatlerinde ışığı yanmayan evlere girerek hırsızlık yaptıkları iddia edilen 12 kişilik şebeke polis operasyonuyla çökertildi.

Abone ol

Polise yakalanmamak için cep telefonundan şifreli konuştukları belirlenen çete elemanlarının hırsızlığa çıkılıp çıkılmadığını sormak için, "Teyzemlere gittin mi?", evde çalınacak bir şey bulup bulmadığını sormak için ise, "Yemek yedin mi?" kelimelerini kullandıkları öğrenildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince 4 ay boyunca sürdürülen takip neticesinde, Kartal ve Ataşehir'de çok sayıda hırsızlık olayına karıştıkları öne sürülen çete çökertildi. Liderliğini Halil T.'nin (34) yaptığı şebekenin iki grup halinde Kartal ve Ataşehir ilçelerinde hırsızlık yaptıkları öğrenildi.

Hırsızlık Büro Amirliği dedektifleri, çete üyelerinin 18.00 ile 22.00 saatleri arasında ışığı yanmayan evlere girerek, altın ve elektronik eşya hırsızlığı yaptıkları belirlendi.

Polis soruşturma sırasında zanlıların yakalanmamak için kendi aralarında cep telefonundan şifreli konuştuklarını tespit etti. Çete üyelerinin konutukları şifreli kelimeler şöyle; "Teyzemlere gidiyorum. Hırsızlığa çıkıyorum. Teyzemlere gittim. Şu anda hırsızlık yapacağım evin içindeyim. Yemek Yedin mi? Evde çalınacak bir şey buldun mu? Hayır yemedim. Çalınacak kayda değer bir şey yok. Yemek yiyorum. Şu an evdeyim iş üzerindeyim."

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan zanlıların 44 eve girerek hırsızlık yaptıkları tespit edildi. Çete reisi Halil T. önceki gün çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Poliste işlemleri tamamlanan 11 çete üyesi ise bugün Kartal Adliyesi'ne sevk edildi.