BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.422,54
HABER /  GÜNCEL

STV'nin tepe isminin evine polis baskını!

Evine polis baskını düzenlenen Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca operasyona sert tepki gösterdi...

Abone ol

Gülen cemaatinin medya ayağını hedef alan operasyon kapsamında Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın evine polis baskın düzenledi. Hidayet Karaca şu sıralar avukatı ile birlikte emniyette bulunuyor.

Sabah saatlerinde 3 ekip otosuyla Hidayet Karaca'nın evine gelen polis ekipleri, Hidayet Karaca'nın evinde arama yaptı. Ekipler, medyanın evde yapılan aramayı görüntülemesine izin vermedi. Samanyolu Haber TV'de açıklama yapan Hidayet Karaca, 'Ben gözaltına alınmadım. Emniyet'e ailemle, avukatlarımla birlikte kendi arabamla geldim.'  dedi.

PARALEL YAPI DENİLMESİNE KIZDI

'Hidayet Karaca gözlatına alındı', 'Paralel örgüte medya operasyonu' gibi manşet atan medyaya tepki gösteren Karaca, konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

'Malesef meslektaşlarımızın haber kanallarının televizyonların verdiği haberler çok acı. Hiç bir haber etiğiyle uyuşmuyor. Bir kere paralele medya operasyonu ne demek? Paralel ne demek? Medya operasyonu ne demek? Bunların hepsi hür bir medyanın olmadığını gösteriyor. Bir 'ALO' mesafesinde telefonlarla medyanın nasıl bir algıya dönüştürüldüğünü gösteriyor. Öncelikle çok üzülüyorum. Ben o televizyonların dernek başkanlığını yaptım. Hiç yakıştıramadım onlara ama olsun önemli değil. Onlar nasıl bakıyorlarsa öyle görsünler. Biz kendi arabamızla geldik. Hakkımızdaki iddialar da neler birazdan bakıp öğreneceğiz.'

Hidayet Karaca'nın televizyon binasından çıktığı sırada açıklamalar yaptı.

Karaca, Emniyet Müdürlüğü'ne giderken yaptığı açıklamada, haklarındaki iddiaların ne olduğunu öğrenmeye çalışacaklarını belirtirken, “Öncelikle herkes hakkını helal etsin. Birkaç gündür de mahallemize, komşularımıza verdiğimiz zarar için özür dileriz. Böyle bir Pazar günü istirahat edecekleri bir günde biz onları rahatsız ediyoruz. Ama ne yaparız Türkiye burası. Herkes buna katlanıyor" dedi.