BIST 9.530
DOLAR 32,48
EURO 34,79
ALTIN 2.477,81
HABER /  GÜNCEL

STV Öz'ün görevden alınacağını bildi

Zekeriya Öz'ün özel yetkileri alındı ve tenzili rütbe sayılabilecek bir atamayla İstanbul Cumhuriyet Savcı Başkan Vekili olarak atandı.

Abone ol

Zekeriya Öz'ün özel yetkileri alındı ve tenzili rütbe sayılabilecek bir atamayla İstanbul Cumhuriyet Savcı Başkan Vekili olarak atandı. STV'nin olay dizisi Cuma günü bu görevlendirmeyi yayınlamıştı!

Ergenekon davasına bakan Özel yetkili Savcı Zekeriya Öz'ün yetkileri alındı ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'ne atandı. Kimileri için Tenzili rütbe sayılan bu atama günün en önemli konusu haline geldi.

ERKENKONDU DİZİSİ

STV'nin olaylı dizisi Kollama, Ergenekon davası ile ilgili süreci aktarıyor. Dizideki karakterler birebir mevcut Ergenekon davasından alınma.

Zekeriya Öz, dizide Zeki Yahya karakteri olarak veriliyor. Yalçın Küçük ise yine dizeye birebir uyarlanan bir karakter. Dizide Kaya Minik olarak rol alan karakter, başındaki kalpağı ve boynundaki atkısı ile Küçük'ün kopyası...

Dizide Ergenekon örgütü ERKENKONDU örgütü adıyla veriliyor. Silivri'nin dizideki adı da SİVRİTEPE...

SON BÖLÜMDE ŞOK GELİŞME VARDI

STV'nin bu ilginç dizisinin cuma günü ekrana gelen son bölümünde Özel yetkili Erkenkondu savcısı Zeki Yahya, bir komplo kurban gitmiş ve görevden alınmıştı. Deniz Baykal'ın taciz ettiği iddiası ile gündeme gelen İklim Bayraktar olayı dizide özel yetkili savcıya uyarlanmıştı. Bir kadını tacizle suçlanan ERKENKONDU SAVCISI görevden alınmıştı.

Samanyolu televizyonunun dizisinin cuma günü yayınlanan bölümündeki gelişmelerin bugün yaşanan Zekeriya Öz'ün görev değişikliği ile denk düşmesi dikkat çekici oldu.