BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,98
ALTIN 2.438,45
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

STK'lardan Ali İlhan'a destek!

STK'lardan CHP'nin görme engelli adayı ALi İlhan'a destek için bir açıklama geldi.

Abone ol

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Türkiye’nin geleceği açısından 7 Haziran seçimleri büyük bir önem arz etmektedir. Bu nedenle, siyasi partilerin önümüzdeki seçimde toplumun tüm kesimlerini kapsayacak şekilde bir temsiliyet mekanizmasının geliştirmesi zorunlu görülmektedir. Bu noktada siyasi partilerin yeni ve dinamik kadrolarla seçime girmesi, siyasete yeni fikirlerin, yeni tercihlerin ve toplumda duyulmayan seslerin parlamentoya yansıması anlamını da taşıyacaktır.

Son genel seçimden bugüne AKP’nin sosyal devlet anlayışındaki çöküşün en son engellilere devlet yardımının kesilmesiyle daha da belirginleştiğine tanık olmaktayız. Engellilerin ikinci sınıf yurttaş bile olamadığı, Anayasamız’da yer alan fırsat eşitliğinin yok sayılıp her geçen gün engelli yurttaşların eşitsizliğin merkezinde yer aldığı, engelli istihdamına yönelik hiçbir adımın atılmadığı ve eğitim, sağlık ve ulaşım gibi en temel konularda bile insan onuruna yakışır bir yaşam için hiçbir katkının sağlanmadığı bir siyasi alanda, Cumhuriyet Halk Partisi, engellilere karşı siyasi ve tarihi bir rol üstlenmek durumundadır.

Bu anlamda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Geleceği Birlikte Kuruyoruz’ toplantıları kapsamında engelli örgütleriyle birlikte yaptığı 11 maddelik açıklamayı ve bu 11 maddenin CHP'nin seçim bildirgesinde yer alacağına, engellilerin siyasette daha fazla yer almalarının önünün açılacağına ve milletvekili listelerinde engellilerin de bulunacağına dair açıklamalarını önemsiyoruz.
Sayın Ali İLHAN, bir engelli olarak, gerek engellilere karşı geliştirdiği duyarlılıklarla, gerek engellilerin toplumsal hayatta yaşadığı sıkıntılara karşı geliştirdiği vizyonla, gerek içselleştirdiği eşitlikçi ve özgürlükçü bakış açısıyla, gerek entelektüel altyapısı ve insan odaklı birikim dünyasıyla STK’mız açısından parlamentoda mutlaka olması gereken akıl yoldaşımızdır.

Engelliler bir toplumun aynasıdır. Aileleriyle birlikte sayıları 20 milyona yaklaşan engellilerin parlamentoda temsil edilmesi bir zorunluluk teşkil etmektedir. Sayın Ali İLHAN, engellilerin imkan verildiği takdirde topluma ne kadar yararlı olabileceğini gösterebilecek önemli isimlerden biridir.
Bu nedenle, Türkiye Körler Vakfı, Uluslararası Omurilik Felçlileri derneği, Gören Kalpler Derneği Genel Merkezi, Engelsiz Yaşam ve Fırsat Eşitliği Platformu, Görenkalpler Tandem Gençlik Eğitim Spor Kulubü Derneği, Kalp Gözüyle Görenler Derneği, Mersin İşitme Engelliler Eğitim Ve Kalkındırma Derneği, Mersin Görme Engelliler Spor Kulübü, Mersin Ortepedik Engelliler Derneği, Sivil Toplum Örgütleri Ve Spor Kulüpleri olarak, sayın Ali İLHAN’ın adaylığı sürecinde onu destekliyor, vereceği siyasi mücadelelerin başarılı olacağına inanıyor ve kendisine başarılar diliyoruz.