BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,50
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Sting'in 35 milyonluk dairesine Türk tasarımı

Tasarımcı Şafak Çak, birçok ünlü gibi şarkıcı Sting'in de evini tasarladı.

Abone ol

Tasarımcı Şafak Çak; Sting'in evinin bir bölümünü tasarladı. Ünlü sanatçı; New York'taki 35 milyon dolar değerindeki evine Ağustos'ta yerleşecek.

Beyonce, Paris Hilton, Kelly Rowland, Jay- Z, Jessica Alba gibi yıldızlara yaptığı tasarımlarla tanınan Şafak Çak; 'Dance Again' isimli dünya turnesi kapsamında İstanbul'da konser veren Jennifer Lopez için yaptığı taht ile adından söz ettirmişti. Çak; son olarak dünyaca ünlü sanatçı Sting'in, New York Walker Tower'daki yeni evinin bir bölümünü tasarladı. 1931 yılında inşa edilen bina, Amerika'nın en ünlü mimarlarından Ralph Walker'ın imzasını taşıyor. Birkaç sene önce binayı satın alan Michael Stern; binayı 55 daireli bir apartmana çevirmek için mimar Cetra Ruddy ile anlaşmıştı. Sting, Cameron Diaz, Gisele Bündchen gibi ünlüler daire satın alınca, bir anda New York'un en popüler projesi haline gelen binanın tercih edilmesinin en önemli sebebi; 60 santimetre kalınlığında ve özel izolasyon yapılan duvarları. Binada tüm daireler ses geçirmez.

sting1.jpg

TÜRK MERMERİ KULLANILDI

Sting'in 23'üncü katta bunulunan çatı katı dairesi, 35 milyon dolar değerinde ve 360 derece Manhattan manzarasına sahip. Dairede beş adet yatak odası ve beş adet banyo bulunuyor. Evde kullanılan tüm mermerler, New York'ta faaliyet gösteren ve Türk asıllı Sel Kaptan'ın sahibi olduğu Marble Palace Design Center tarafından; Fransa, İtalya ve Türkiye'den seçildi. Şafak Çak ise bu seçilmiş mermerleri Türkiye'ye getirip tasarımlarını yaparak Amerika'ya gönderdi. Sting, tasarımları çok başarılı bulunca; mutfak ve salonda da Türk mermeri kullanmak istedi. Bütün lavabolar Afyon mermerinden tasarlandı; ana banyo harici diğer banyolarda ise Muğla beyaz mermeri kullanıldı. Binanın giriş lobisinde de Burdur bej mermer kullanıldı.

sting2.jpg

ELİMDE HEPSİNİN BELGESİ VAR

Şafak Çak; Sting'in evinin, kendilerini ilgilendiren bölümünü teslim ettiklerini, evin Temmuz sonunda da tamamıyla hazır olacağını söylüyor. Çak; ünlü isimlerle tanıştığına ve onlar için tasarımlar yaptığına inanmayanlara ise şu yanıtı veriyor: "Tamer isimli bir arkadaşım sayesinde Beyonce, Kayne West, Rihanna ve Sting'le tanıştım. Bunların hepsinin de belgesi var. İnanmayanları Allah'a havale ediyorum."

Kaynak: Sinan ÖZEDİNCİK/SABAH