BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.310,97
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Steve Jobs filminden hayal kırıklığı

Steve Jobs'un hayatını anlatan sinema filmi, eleştiri oklarının odağı oldu.

Abone ol

 Başta Jobs'un ortağı ve yakınları filmin gerçekleri yansıtmadığı görüşünde. Vizyondaki film 'Jobs' internet sitelerinden de kötü not aldı. Jobs filminin not ortalaması internet sitelerinde 100 üzerinden 20'de kaldı.

Apple'ın kurucusu Steve Jobs'un hayatı film oldu ama eleştiriler de beraberinde doğurdu. Apple’ı borsada dünyanın en değerli şirketi yapmayı başaran Steve Jobs’ın ölümünün üzerinden neredeyse iki yıl geçti. Bu iki yıllık süre içerisinde şirket son derece sallantılı günler yaşasa da liderliği hâlâ elinde bulunduruyor. Jobs’ın Apple’ı yaratma yolunda aştığı engelleri ve hayat hikayesini anlatan Jobs filmi ise Steve Jobs’ı kişisel olarak tanıyan insanların eleştirisine uğradı.

HERKESTEN KÖTÜ NOT ALDI

Jobs’u Ashton Kutcher’ın oynadığı filmi ilk eleştirenlerden biri Jobs’un ortağı ve Apple’ın kurucu ortaklarından Steve Wozniak oldu. Wozinak filmin gerçekleri yansıtmadığını söyledi fakat ortada aynı zamanda ticari bir proje olduğu için eleştirilerini açıkça yapmayacağını da belirtti. Film internet sitelerinden de kötü not aldı. Jobs filminin not ortalaması internet sitelerinde 100 üzerinden 20 olarak belirtiliyor.