BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.244,12
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Stephen Hawking uzay yolculuğuna hazır

Teorik fizik alanındaki çalışmalarıyla tanınan ünlü fizikçi Stephen Hawking, milyarder işadamı Richard Branson'ın kendisine uzay yolculuğu teklifinde bulunduğunu açıkladı. Teklifi kabul etti Hawking, NASA'nın yeni keşfettiği Dünya büyükl

Abone ol

Teorik fizik alanındaki çalışmalarıyla tanınan ünlü fizikçi Stephen Hawking, milyarder işadamı Richard Branson'ın kendisine uzay yolculuğu teklifinde bulunduğunu açıkladı. Teklifi kabul ettiğini belirten Hawking, NASA'nın yeni keşfettiği Dünya büyüklüğünde 7 Güneş Sistemi dışı gezegen hakkında da konuştu.

Dünyaca ünlü fizikçi Stephen Hawking, son arzusunun uzaya seyahat etmek olduğunu ve bunu gerçekleştirmeye hazır olduğunu açıkladı.

TEKLİF GELDİ KABUL ETTİM

​Good Morning Britain’dan Piers Morgan’a konuşan Hawking, Virgin Galactic şirketinin sahibi milyarder işadamı Richard Branson’ın, uzay turizmi için tasarlanan ‘Uzay Gemisi 2’de kendisine bir koltuk teklif ettiğini ifade etti.

KİMSENİN BENİ UZAYA GÖTÜRECEĞİNİ ZANNETMİYORDUM

Hawking şunları söyledi:

“Kimsenin beni uzaya götüreceğini düşünmüyordum fakat Richard Branson bana Virgin Galactic’de bir koltuk teklif etti. Ben de hemen kabul ettim. O günden bu yana fikrimi asla değiştirmedim.”

ALS hastası olan Hawking, yerçekimsiz uçuşu ilk kez Atlantik Okyanusu üzerinde 2007 yıılnda özel olarak modifiye edilmiş bir uçakta denemişti.

Virgin Galactic’in ticari uçuşlara ne zaman başlayacağı henüz netlik kazanmadı.

'KEŞFEDİLEN 7 GEZEGENE BUGÜNÜN TEKNOLOJİSİYLE GİDİLEMEZ'

Hawking, kısa bir süre önce keşfedilen, Dünya büyüklüğünde 7 Güneş Sistemi dışı gezegen hakkında da konuştu.

Keşiften heyecan duyduğunu belirten Hawking, 39 ışık yılı uzaklığında bulunan gezegenlere bugünün teknolojisiyle gidebilmenin bir yolu olmadığını ifade ederken, şunları ilave etti: 

‘Tahayyül edebileceğimiz en iyi şey, robotik nano gemileri devasa lazerlerle ışık hızının yüzde 20’sine kadar hızlandırmak. Birkaç gram ağırlığındaki bu nano gemilerin varış noktalarına ulaşması ve buradan resimler göndermesi yaklaşık 240 yıl alacaktır. Bu uygulanabilir bir şey ve bundan büyük heyecan duyuyorum.”