BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Stephen Hawking ürküten uzaylı kehaneti

Stephen Hawking uzaylılarla ilgili ürküten bir kehanet ortaya attı. Ünlü fizik uzmanı Stephen Hawking 'e göre dünyayı göçebe uzaylılar işgal edebilir.

Abone ol

Stephen Hawking uzaylılarla ilgili yaptığı kehanetle gündeme oturdu. Stephen Hawking, dünya dışı varlıkların gezegenimizi keşfetmesinin insanlığın sonunu getirebileceği uyarısında bulundu.

Dünyanın en ünlü fizikçisi ve kozmoloğu olarak bilinen Prof. Stephen Hawking, ‘Spain’s El Paris’ ile yaptığı röportajda uzaylılarla ilgili konuştu. Hawking’e göre, matematiksel olarak ‘dünya dışı varlıklar’ın var olduğunu kabul etmek mümkün.

GÖÇEBE UZAYLILAR İŞGAL EDEBİLİR

Stephen Hawking bu varlıkların “göçebe” tabir edilen bir kısmının, yaşam alanlarını tükettiği için, uygun bir gezegen arayışında olabileceklerini söyledi. Hawking, eğer dünya onlar için uygun olacaksa, bu durumun dünyanın işgali ile sonuçlanabileceği olasılığının mevcut olduğunu belirtti.

MARS'DA SU BULUNMASI
--stephen-hawking-.jpg
Röportaj sırasında, bu durumun paranoyak bir yaklaşım olarak değerlendirilebileceğini kabul eden Hawking, son günlerde NASA tarafından yapılan, Mars’ta su bulunduğu açıklamasını, konu ile benzetmeyi uygun buldu.

Hawking, insanlığın kendi sonunu kendinin getireceğini de vurguladı. Bu durumun doğal afetler veya nükleer savaşlar ile olabileceğini öngören Hawking, insanlığın oluşturacağı bu yıkımın, “Tanrı” ile ilgili olmadığını da aktarmayı tercih etti. Kendi düşüncesinin, ünlü Fizikçi Einstein gibi olduğunu ve Evren’in geçmişinin, Doğa Kanunları ile açıklanabileceğini de söyleyen Hawking, bu konuda yine Tanrı’dan beklenti içinde olmanın gerekmediği yineledi. Son olarak Stephen Hawking, durum her ne olursa olsun matematiğin gösterdiği yolda, insanlığın evrenin başka bir ucunda yaşam alanı bulması zorunluluğunun olduğunu, aksi halde Dünya yaşamının öyle ya da böyle kaynaklarını tüketeceğini anlattı. Hawking’in son sözleri ise, “Uzay’ın derinliklerine gidin ve bakir gezegenleri bulun” şeklinde oldu.