BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.407,74
HABER /  GÜNCEL

Star'da olay yazı! 'Vaktiyle FETÖ'de beni anlamadı'

Star Gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren kaleme aldığı Kemal Kılıçdaroğlu yazısı ile camiasında günün olayı oldu. 'Vaktiyle FETÖ'de beni anlamadı' diyen Ahmet Taşgetiren hükümete seslendi.

Abone ol

Star gazetesinin ağır toplarından Ahmet Taşgetiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu kaleme aldığı yazı ile kendi köşe arkadaşları tarafından eleştiri yağmuruna tutuldu.

Ahmet Taşgetiren CHP yürüyüşüne destek vermekle suçlandı. Peki öyle mi? Muhafazakar kesimin önde gelen kalemi adalet yürüyüşüne destek mi veriyor?

Bugün eleştirilere yanıt veren Taşgetiren 'destek' iddiaları için şunları yazdı; “Benim ‘Yürüyüş’ değerlendirmelerimden ‘Kılıçdaroğlu'na destek’ anlamı çıkaranlar, şu an yaşanan ‘Adalet sancısı’nı ve onun oluşturduğu toplumsal gerilimi de görmek istemiyor. Kılıçdaroğlu, bir toplumsal zemini hadi diyelim ‘istismar’ ederek kendi alanına çekmeye çalışıyor. Varsa böyle bir zemin, bunu anlamak Ak Parti için, Hükümet için, Devlet için de zaruret değil mi?”

YÜRÜYÜŞ YAZISINDAKİ FLAŞ BÖLÜM

Ahmet Taşgetiren 18 Haziran'da kaleme aldığı Yürüyüş başlıklı yazıda CHP liderinin adalet yürüyüşünü irdelemişti. Taşgetiren şu satırları ile dikkat çekmişti;

Kılıçdaroğlu'nun eylemi klasik CHP tabanının ötesinde karşılık bulur. En kötü şey, eylemin provoke edilmesi olacaktır. Eğer buna mani olabilirlerse, yürüyüşün her safhasında medyada “sempatik” haberler çıkması kaçınılmazdır. 69 yaşında bir direnç yürüyüşüdür bu. Genç olsa bile her insan tükenebilir. Ama o tükenme halleri bile etkinliği artırır.

Y

FETÖ'YE BENİ ANLASAYDINIZ DEMİŞTİM
“Ak Parti ülkeyi yönetiyor. Başarılı olmalı. Bu kendisinin geleceği için de hayati, ülke geleceği için de...” diyen Taşgetiren’in şu sözleri ise dikkat çekti:

“Vaktiyle FETÖ'ye ‘Beni anlasaydınız’ diye yazmıştım. Dilerim bugünler için de yazmak zorunda kalmam.”

26 NİSAN'DAKİ O YAZI
Ahmet Taşgetiren, 26 Nisan 2015’te kaleme aldığı “Beni anlasaydınız...” başlıklı yazısında, “Bakın size bir şey söyleyeyim” diyerek “Camia” diye hitap ettiği FETÖ’ye şöyle seslenmişti:

“Eğer Hayreddin Hoca’nın ve Benim, bir de Hüseyin Bey’in neden size mesafe koyduğunu, neden sizin savaşınıza katılmayı reddettiğini anlamış olsaydınız, bu savaşı bir saniye sürdürmezdiniz? Camia’nın birikimlerinin heba olmamasını eğer benim kadar isteseydiniz, ‘Dostça’ yazılarımı anlasaydınız, içinizde bir sağduyu damarı gelişirdi.

Bakın bir, Türkiye’de iş tuttuğunuz çevrelere, bakın bir dünyada iş tuttuğunuz çevrelere, bakın bir Tayyip Erdoğan’ı çökertmek için kurşun alışverişi yaptığınız odaklara... Yahu siz, sadece Hayreddin Hoca ve Taşgetiren’den kopmadınız ki, Türkiye’de nerede ise tüm Muhafazakar-Dindar çevrelerden koptunuz.

Estağfirullah ‘Ahmet Abi’nizi azıcık dinleyecekseniz, lütfen ‘Ne idiniz ne oldunuz?’ sorusunu bir kere daha değerlendirin. Çok açık: Sizin orada bir dehşet misyon kaybı var. ‘Ne idiniz’i onun için soruyorum. Bana verdiğiniz cevap ‘Ne idiniz’i çoktan gündem dışına ittiğinizi gösteriyor. Bari ‘Ne oldunuz’u görüyor olsanız.”