BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.424,08
HABER /  GÜNCEL

Star yazarından hükümete Yahudi önerisi

Star gazetesi yazarı Sedat Laçiner, hükümete yönelik yıpratma kampanyasının başarısız olması için yapılması gerekenleri sıraladı.

Abone ol

Önce Gezi Parkı eylemleri ardından da MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a yönelik saldırılar...

Bir dizi görüşe göre hükümet hem içerden hem de dışarıdan sistemli bir şekilde yıpratılmaya çalışılıyor.

Bu görüşe sahip isimlerden biri de Star gazetesi yazarı Sedat Laçiner. Laçiner'e göre hükümete yönelik saldırıların amacı seçimlerde Türkiye'yi tek partili düzenden koalisyonlu günlere geri döndürmek. Bu yolla alternatifsiz görünen Başbakan Erdoğan'ın tasfiye edilmesi amaçlanıyor.

Peki hükümet bu oyunu nasıl bozar?

Bu soruya da bugünkü köşesinden yanıt veren Laçiner, hükümete ilginç bir öneride bulundu.

Yahudi lobilerini kullanın

HÜKÜMETE ÖNERİLER

Yıpratma kampanyalarına karşı hükümete bir dizi öneri sunan Laçiner şunları yazdı:

"...Kampanyayı yavaşlatmak ve durdurmak ise kanaatimce hala mümkün.  Bunun için Türkiye’nin de yumuşatmaya dönük kapsamlı bir kampanya düzenlemesi gerekiyor. Batı dünyası hatta Yahudi lobileri sanıldığı gibi tek blok değil. Tam aksine çıkarları farklılaşan , hatta çatışan aktörlerden oluşuyor.

Avrupa başkentlerinde daha fazla görünmek. Batı medyasına daha sık ve sempatik demeçler vermek; çevre, insan hakları ve diğer evrensel alanlarda Türkiye’nin katkısının altını çizmek; Batı kamuoyunu rahatsız eden konuları daha az gündeme taşımak akla ilk gelen önlemler olabilir. Ayrıca Batı ailesinde yeni dostlar edinmek, eski dostlukları tazelemek de faydalıdır.

Diğer taraftan içeride de bir kuşatma çalışması olduğunu unutmamak gerekiyor. Safların sıklaştırılması safta gereksiz itiş kakışların bir an önce bitirilmesi şartı.

En önemlisi Gezi benzeri olaylar her vesileyle tazelenmek istenecektir, buna da dikkat...

Yazarın yazısının tamamını okumak için tıklayın