BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,18
HABER /  MEDYA

Star yazarından CHP'ye: Emperyalist işbirlikçisi

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine "kontrollü darbe" diyen CHP'yi, Star yazarı Ardan Zentürk Atatürk'e ihanet etmekle suçladı.

Abone ol

FETÖ'nün kontrollü darbe söyleminin peşinden gitmekle suçlanan CHP'ye bir eleştiri de Star gazetesi yazarı Ardan Zentürk'ten geldi.

Darbe komisyonun raporuna şerh düşen ve 300 sayfalık rapor hazırlayan ana muhalefet partisinin hükümete ağır ithamlarda bulunması tartışma konusu oldu.

"CHP, Atatürk’e ihanet içinde" başlıklı yazısında Zentürk, CHP'yi emperyalist işbirlikçisi olarak niteledi. İşte o yazıdan bir bölüm aktarıyoruz:

'ÖRTÜLÜ DARBE' EMPERYALİST UŞAKLIĞIDIR'

"15 Temmuz ,FETÖ olarak adlandırılan CIA destekli “asimetrik savaş örgütünün” emperyalizm adına ülkeyi işgal amaçlı kanlı saldırısıdır, bir “darbe girişiminin” çok ötesinde anlam taşımaktadır. Pentagon’un 12 Eylül darbesiyle birlikte TSK içinde önü bilinçli olarak açılan GLADIO-B’nin ülkeye emperyalistler adına el koyma gayretidir.

Bu ülkenin hangi fikri taşırsa taşısın, öncelikle anti-emperyalist olan, Gazi’nin “özgürlük karakterimdir” sözünü yüreğinde taşıyan insanlarının “milli mücadelesi” ile püskürtülmüştür. 15 Temmuz sonrası doğan Erdoğan-Bahçeli ittifakı “yeniden kurtuluş mücadelesinin” açık örneğidir.

Şaibeli kaset kumpası ile CHP’nin anahtarının verildiği Kılıçdaroğlu ve yakın kadrosunun bu saldırıyı “örtülü darbe” laflarıyla tartışmaya açma girişimlerini ibretle izliyoruz, bir de bunun için 300 sayfalık rapor hazırlamışlar.

Mustafa Kemal’in kurucusu olduğu bir partinin giderek “emperyalist işbirlikçisi” olması vahimdir, acıdır. Kendine zorlama bir kelimeyle “Kemalist” diyen kitlelerin de Mustafa Kemal’in gerçek kimliğini hiç bilmediklerinin göstergesidir.

Sözüm CHP seçmenine...

Uyanın, partinizin başındaki bu kadro, emperyalist saldırı örgütüne karşı dik duramıyor, onları üzerimize saldırtan mahfellerle iyi geçinme telaşı içinde, kurduğu parti üzerinden siyasette varlık gösterdikleri Mustafa Kemal’e ihanet ediyorlar...

Daha da trajik olanı, 15 Temmuz’da hepimiz yataklarımızda basılsaydık, ülkeye hakim olacak emperyalizmin kendilerine kapı aralayacağını da düşünüyorlar...

Ya bu kadrodan kurtulun, ya da ilk genel seçimde eliniz AK Parti’ye oy vermeye gitmiyorsa, Devlet Bahçeli’nin arkasında durun... Belki o zaman Atatürk’ün yolundan ilerlemiş olursunuz..."