BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 35,00
ALTIN 2.420,94
HABER /  GÜNCEL

Star yazarı dobra dobra konuştu!

Star Gazetesi yazarı Berat Özipek NTV canlı yayınında Gezi Parkı'nı yorumladı. Özipek, parkın boşaltılması için süre verilmesine karşı çıktı.

Abone ol

İNTERNETHABER - Star Gazetesi Yazarı Berat Özipek katıldığı NTV'deki canlı yayında dobra dobra açıklamaları ile dikkat çekti.

Parkın boşaltılması için Gezi eylemcilerine ültimatom verilmesini yerinde bulmayan Özipek, Taksim'de artık hayatın normale döndüğüne vurgu yaptı.

Başbakan Erdoğan'ın 'çıkın' açıklaması için de Özipek, "Parkla ilgili düzenlemede acele etmemek lazım. Şu anda taksim normale dönmüş durumda. Parkın boşaltılması için belli bir saat belli bir zaman verilmesin bu konuda. Zamana yayılsın" dedi.

PARKTAKİ GENÇLERLE KONUŞULSUN

Dün Gezi Parkı temsilcileri ile Başbakan arasındaki görüşmenin önemine vurgu yapan Berat Özipek yeni bir öneri getirdi;

-"Dünkü görüşme önemliydi, diyalog kapıları kapatılmamalı. Ya hep ya hiç olmamalı. Bunu hem hükümete hem eylemcilere söylüyorum. Bence doğrudan o parktaki gençlerle görüşmek gerekir. Temsilciler aracılığıyla yapılan görüşme hep mesaj kaybına uğrar. "

HERKESE SORUMLULUK DÜŞÜYOR

Gezi Parkı'na müdahaleye karşı tavır sergileyen Star yazarı eylemcilerin Taksim'deki hayata engel teşkil ettiği eleştirilerine de karşı çıktı.

Özipek şöyle dedi;

"Şu an Gezi'deki insanların oturması varlığı Taksim'deki hayatın olağan akışına engel değil. Hepimize sorumluluk düşüyor. Hem hükümet hem karşı taraftakilerin sorumluluk sahibi olması lazım. İki düşünüp bir konuşmak lazım. Şimdiye kadarki beyanlar hep yanlıştı."

TARHAN ERDEM : 'ONLARI TANIMAK LAZIM'

NTV'deki Yakın Plan'ın diğer konuğu da Tarhan Erdem'di. Gezi Parkı'ndakilerin 'çapulcu' diye sıfatlandırılmaması gerektiğine değinen Erdem, "Park içerdikilerle konuşularak boşaltılır.
Hükümet başkanının bu meseleyi çözmesi gerekir. Kusura bakmayın Tayyip Erdoğan değişmez diyor, değişmezse bu da değişmez. Değişmem diyerek problem çözülmez." dedi.

Dünkü görüşmelerden sonra çok daha umutlu olduğunu belirten Tarhan Erdem, "Bugün yapılacak iş halk oylamasına gidiş ve orada bulunanlara bir kayıt koymadan (çıkın mıkın demeden) konuşmaya görüşmeye devam!" diye konuştu.