BIST 9.548
DOLAR 32,49
EURO 34,55
ALTIN 2.496,77
HABER /  MEDYA

Star son ses kaydında ters köşeye yatırdı

İçişleri Bakanı Efkan Ala ile İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok'a ait olduğu iddia edilen ses kaydına Star gazetesinden şaşırtan bir tepki geldi...

Abone ol

Ardı ardına sızdırılan ses kayıtları gündemi sarsmaya devam ediyor. İnternete düşen İçişleri bakanı Efkan Ala'ya ait olduğu iddia edilen ses kaydına AKP'ye yakınlığı ile bilinen Star gazetesinden çok ilginç bir tepki geldi.

Ses kaydında henüz Bakan olmayan ve sadece Müsteşar ünvanına sahip olan Efkan Ala'nın 17 Aralık sonrası savcılığın ifade vermeye çağırdığı Emniyet İstihbarat Şube Müdürü'nün kesinlikle ifadeye gitmemesi talimatı verdiği ve "o yazıyı çöpe at tamam mı" dediği iddia ediliyor.

SON SES KAYDINA TERS KÖŞEYE YATIRAN TEPKİ!

Hükümetten bir açıklama gelmediği sürece kayıtları görmeyen Star gazetesinin internet sitesi dün gece sızdırılan kaydı ise manşetten gördü. Efkan Ala ile İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok arasında geçtiği iddia edilen telefon görüşmesinin kaydını manşetine taşıyan Star "Bu görüşme doğruysa helal olsun Bakan'a" başlığını attı. Star ses kaydı için "internette dolaşıma sokulan ses kaydı doğruysa, Efkan Ala, 17 Aralık'tan sonra ülkeyi büyük bir uçurumdan çekip almış." dedi.

İşte Star'da yer alan o haberdeki ilgili bölüm:

...Eğer bu kayıtlar doğru ise Ala'nın Türkiye'yi dik duruşu ile nasıl bir ihanetten ve kaostan kurtardığı açık şekilde görülüyor.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, o günlerde henüz Bakan değil, Başbakanlık Müsteşarı'ydı. Ses kaydında, 17 Aralık'taki gözaltıların ardından paralel yapının bu kez Emniyet'in istihbaratını hedef aldığı, devletin en mahrem ve en kritik noktalarına operasyon yapma girişiminde bulunduğu, Efkan Ala'nın ise büyük bir kararlılıkla bu ihanete fırsat vermediği ortaya çıkıyor.

BU BİR HÜKÜMET MESELESİ

İnternette dolaşıma sokulan ses kaydında, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok Efkan Ala'yı arıyor, Emniyet İstihbarat Şube Müdürü'nün Savcı Celal Kara tarafından ifadeye çağırıldığını söylüyor. Efkan Ala ise büyük bir dik duruş sergilenmesi gerektiği yönünde görüş belirtiyor, bunun bir hükümet meselesi olduğunu ifade ediyor.

Ala, ayrıca, darbe kalkışmasında ısrarcı davranılması durumunda "(Savcı Kara için) o zaman ben de gönderirim Emniyet'ten adamları, seni aldırır getirtirim burada çete kurdunuz diye" şeklinde kararlı bir cevap vermeleri gerektiğini söylüyor.

Böylece paralel çetenin bu kalkışması akamete uğruyor.