BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,76
ALTIN 2.497,48
HABER /  GÜNCEL

Star Medya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak'a silahlı saldırı

Star Medya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak'ın aracına silahlı saldırı düzenlendi. Çok sayıda kurşunun isabet ettiği araçta bulunan Sancak ve korumaları yara almadı.

Abone ol

Star Medya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak'ın aracına silahlı saldırı düzenlendi.

Doğan Haber Ajansı'nda (DHA) yer alan habere göre, Sancak'ın bulunduğu araca İstanbul Hadımköy'de seyir halindeyken ateş açıldı. Çok sayıda kurşunun isabet ettiği araçta bulunan Sancak ve korumaları yara almadı. Yüzleri maskeli iki saldırganın olay yerinden kaçtığı bildirildi.

Murat Sancak, saldırı sonrası açıklamasında, "1 tane canımız var. Bu kadar şehit varken biz şehit olmuşuz çok mu. Biz asla ve kata geri durmayacağız yayınlarımızda. Milli menfaatler ne gerektiriyorsa aynen devam ettireceğiz" dedi.

A Haber kanalına olaya ilişkin bilgi veren ES Medya Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak da, "Defalarca tehdit edilip hedef gösterilmiştik. Bu ülkenin çıkarlarını savunmaya devam edeceğiz. Durdurmak için kaza yaptırmışlar, araçtan inip geçince kurşun yağmuru başlamış. Korumalar cevap verince teröristler kaçmış" diye konuştu.

Star Medya Grubu saldırıyla ilgili yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Geçen ay Star Medya Grubuna bağlı 24 Televizyonu ve Star Gazetesi'nin bulunduğu binanın bahçesine bomba bırakan teröristler bu kez Star Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak'ı hedef aldı."

"Gerçekleri açıklamaktan Türkiye üzerinde oynanan gayri milli oyunları deşifre etmekten bir an bile geri durmayan Star Medya'yı bomba ile suikast tertiplemekle susturmaya çalışan terör gruplarının bu çabalarının beyhude olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz."

"Terör grupları hedeflerine bomba ile kurşun ile ulaşmak isterken, onları 'motive' etmek adına 24 Televizyonu ve Star Gazetesini açıkça hedef gösteren siyasi parti liderleri, onların uzantısı medya kuruluşları ve ruhunu satan bazı aydınlara da bir çift sözümüz var. Türkiye'nin gayri milli unsurlara teslim edilmesini hedefleyen her türlü hamle, karşısında Star Medya Grubunu bulacaktır."

Akdoğan: Terör saldırısını kınıyoruz

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Sancak'a düzenlenen saldırıyla ilgili açıklamasında şunları söyledi:

"Bu tür saldırılar devleti dize getiremez. Siyaset kurumunu, medyayı ve milletimizi dize getiremez, susturamaz, yıldıramaz. Askerimize, polisimize, medyaya veya sivil vatandaşlarımıza dönük bu tür saldırılar aynı şeyi hedeflemektedir. O da Türkiye'nin birlik ve bütünlüğüdür. Medyadan topyekûn duyarlı bir tavır bekliyoruz. Terör saldırısını lanetliyoruz, kınıyoruz."

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Gazetecilere Özgürlük Platformu da Sancak'a yönelik saldırıyı kınadı.