BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,98
ALTIN 2.438,45
HABER /  GÜNCEL

Stada helikopter indirmişlerdi komutanın ifadesi

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Vodafone Arena'ya helikopter indiren darbecilerin planı bakın neymiş?

Abone ol

Darbeci askerler ele geçirdikleri stada bütün polisleri hapsetmeyi planladıkları ortaya çıktı. Darbeci askerin ifadesi, sahte Balyoz darbe planında geçen ünlü isimleri stada hapsetmeyi akıllara getirdi.

Darbeci askerlerin darbe girişimi gecesi Beşiktaş’ın stadı olan Dolmabahçe’deki Vodafone Arena’ya 3 kez helikopterle asker indirdikleri ve Digitürk binasını ele geçirdikleri ortaya çıktı.

Hürriyet gazetesinde konuyla ilgili ilginç ayrıntılar yer aldı. Çetin Aydın imzalı habere göre, İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturmasında ifadesi alınan darbeci askerlerin 15 Temmuz gecesi Digiturk yayınını kesmek için saat 02.00 sıralarında Ümraniye’deki bilişim firması Casper’ın helikopter pistinden havalanıp Beşiktaş’a gittikleri öğrenildi. Hava Harp Akademisi’nde görevli Üsteğmen Erkan Demir, saat 20.30’da Albay Hamdi Acar’ın emriyle nizamiyede toplandıklarını öne sürerek “Casper isimli firmaya gittik, orada helikopter bizi bekliyordu, helikopterle Beşiktaş’taki Vodafone Arena’ya gittik. Oradan otobüsle Digiturk’e gittik. Onlar binaya girdi, ben dışarıda bekledim. 1-2 saat içinde polisler geldi, komutanımız teslim olacağımızı söyledi, teslim olduk” dedi. Casper Yönetim Kurulu Başkanı Altan Fakılı, darbeci unsurların binalarına helikopter indirdiklerini, kapıdan da 9 kişilik ekip getirdiklerini söyledi. Fakılı, “Kapıdaki güvenlik izin vermemiş. Silahla ateş açmışlar. Helikopter pistine çıkmışlar. Bu olayda biz de mağdur olduk” dedi.

BEŞİKTAŞ Polat Tower’daki Digitürk binasını ele geçiren 1 albay, 8 subay ve 35 askeri öğrenci,16 Temmuz  sabah saatlerinde mühimmatlarıyla birlikte yakalandılar. Binaya giren bütün askerlerin burada tutuklandıkları bildirildi. 

'BÜTÜN POLİSLERİ ARENA'YA HAPSEDECEKTİK'
OLAY gecesi Beşiktaş Emniyet Müdürlüğü, stat kapılarının açılmamasını istedi. Kulüp güvenlikçilerinin direnmesi sonucu darbeci askerler 20 dakika kadar stattan çıkamadı. Askerler daha sonra futbolcu çıkış noktasına ulaşıp kapıları kırıp dışarı çıktılar. Vodafone Arena’da görevli olan T.G., “Kartal Yuvası’nın bulunduğu mağazaya yöneldiler ama kapı açılmayınca silahla tehdit ettiler. Bir teğmen kapıyı kırdı ve dışarı çıktılar” dedi. Bir itirafçı komutan sorgulamasında, “Bütün polisleri Vodafone Arena’da hapsedecektik” diye ifade verdi.

ATALAY: 2 GÜN SONRA ÖĞRENDİM
OLAY gecesi Ankara’da olduğunu söyleyen Beşiktaş Asbaşkanı Deniz Atalay, “Bizim stadımıza da helikopterlerin indiğini iki gün sonra öğrendim. Hatta Beşiktaş’ta patlamalar olduğu haberleri geldiğinde ben ‘Acaba stadımıza da bomba attılar mı’ diye çok endişe ettim” diye konuştu. / Kenan BAŞARAN/İsmail ER