BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.437,47
HABER /  EKONOMİ

Kötü haber e-postayla gelecek!

İş Kazası ve Meslek Hastalığı Formunun elektronik ortamda gönderilmesi için hazırlanan sistem uygulamaya girdi

Abone ol

Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliği'nin "İş kazasının bildirimi ve bildirim süresi" başlıklı 35. maddesinde yer alan "Ek-7'de yer alan iş kazası ve meslek hastalığı bildirgesini vermekle yükümlü olanlar tarafından e-sigorta ile Kuruma bildirilir veya doğrudan ya da posta yoluyla ilgili üniteye gönderilir" hükmü nedeniyle SGK'da yeni bir hamle attı. 

Buna göre, İş Kazası ve Meslek Hastalığı Formu'nun elektronik ortamda gönderilmesi için hazırlanan bilgisayar programı işletime açıldı.

SGK'dan yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

İşverenler tarafından elektronik ortamda gönderilecek olan İş Kazası Meslek Hastalığı Bildirim Formu'na www.sgk.gov.tr adresinden, E-SGK başlığı altında yer alan Diğer Uygulamalar menüsü içinde bulunan Çalışılmadığına Dair Bildirim Girişi alt menüsünden Hizmet Akdi İle Çalışanlar başlığı altındaki İşveren Bildirim İşlemleri ekranından ulaşılabilecektir.

Söz konusu formun doldurulması ve Kuruma gönderilmesine ilişkin bilgiler anılan ekranda yer alan kullanım kılavuzunda açıklanmıştır.

Programın uygulamaya açıldığı 28/02/2012 tarihinden itibaren, İş Kazası Meslek Hastalığı Bildirim Formu yukarıda açıklandığı şekilde elektronik ortamda doldurularak Kuruma gönderilebilmektedir.

Bildirim, elektronik ortamda yapılabileceği gibi, internet erişiminin bulunmadığı yerlerde kağıt ortamında da Kuruma gönderilebilecektir.