BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 35,01
ALTIN 2.429,22
HABER /  DÜNYA

Sri Lankadan büyük kaçış

Sri Lanka ordusu ile Tamil gerillaları arasında devam eden çatışmalar, bölgedeki binlerce kişiyi kaçmak zorunda bırakıyor.

Abone ol

Sri Lanka'da ordunun Tamil gerillalarına karşı sürdürdüğü operasyonlar devam ederken, çatışma bölgesinden kaçan sivil sayısının 81 bini geçtiği bildirildi.

Ordunun Tamil gerillalarına karşı başlattığı son saldırı 3. gününe girerken, Savunma Bakanlığı sözcüsü Keheliya Rambukwella, askerlerin Tamillerin elinde kalan son bölgenin üçte birini ele geçirdiğini açıkladı.

Rambukwella, deniz boyunca kuzeyden güneye uzanan bölgenin merkezini ele geçiren askerlerin, gerillaların elindeki alanı ikiye böldüklerini belirtti. Bu arada, gerillaların elinde kalan son bölge olan 17 kilometrekarelik alandan kaçarak mülteci kamplarına gitmek için başvuranların sayısının 81 bin 420'yi bulduğu açıklandı.

Rambukwella ise bu yıl gerillaların elindeki bölgeden kaçan sivil sayısının ise 153 bini bulduğunu söyledi.

BM'nin Colombo'daki sözcüsü Gordon Weiss da bölgeden kaçan insanların sayısının 60 bin ile 110 bin arasında olduğunu söyledi.

Sözcü, bu kişilerden şimdiye kadar sadece 7 bin 500'ünün çatışmaların bulunduğu bölgeden uzaktaki mülteci kamplarına ulaşabildiğini, diğerlerinin ise yolda olduğunu kaydetti.

Sri Lanka hükümeti, Tamil gerillaları ve uluslararası kuruluşların yaptığı ateşkes çağrısını ise reddetti.