BIST 9.069
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.326,13
HABER /  POLİTİKA

SPyi çıldırtan Erbakan haberi!

Saadetliler ayakta, nedeni ise Erbakan ile ilgili ortaya atılan bir iddia! Yazılanlar doğru ancak yapılan yorumlar bir hayli ilginç!

Abone ol Ne yani Gazze'yi İsrail'e Erbakan mı bombalattı? Dün gün boyu Saadet Partililer işte bu sözlerle Bugün gazetesi yazarı Nuh Gönültaş'ı eleştirdiler.

Oldukça ağır eleştirilerin nedeni ise Gönültaş'ın Gazze'yi bombalayan İsrail uçaklarının her yaz Türkiye'de eğitim yapmaları. Bu eğitim kararının altındaki imza ise dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan'a ait...

İşte Gönültaş'ın eleştirilere cevap verdiği bugünkü yazısı;

İsrail savaş uçakları Konyalılar’ın tepesinde fink atıyor!

(...) İsrail'in Gazze'yi vuran savaş uçaklarının Konya'da tatbikat-eğitim uçuşu yaptıklarını, bu konudaki anlaşmanın altında da Başbakan olarak Necmettin Erbakan'ın olduğunu yazdım.

Saadet Partililer arasında adeta kıyamet koptu.

Neymiş efendim Hoca böyle şey yapmazmış, bu yazılanlar AK Parti'ye hizmet için yazılıyormuş vs. Hasılı Necmettin Hoca Türkiye ile İsrail arasındaki söz konusu anlaşmaya imza atmamış.

Kim demiş?

Ankara'dan, git-gel Konya altı saat. Gidin görün Konya'ya... Ya da arayın Konyalı hemşehrilerinizi İsrail savaş uçakları tepelerinde nasıl fink atıyor öğrenin. Söz konusu anlaşmanın altında kimin imzasının olduğu çok önemli değil.

Çünkü o dönem olağanüstü bir dönemdi ve asker etkisi iktidarı bastırıyordu. Bu işin Türkiye'ye 28 Şubat'ın kazığı olduğunu da belirttiğim halde Saadetliler göre ısrarla Hoca'yı bu işe bulaştırmak günahmış!

Bu anlaşmalar ile, "Türk ve İsrail askeri uçakları, Türk hava sahalarında eğitim yapabileceklerdir. İsrail Türkiye'ye silah satacak ve Türk Fantom savaş jetlerinin modernizasyonunu yapacaktır.

İsrail ve Türkiye, ABD deniz kuvvetleriyle birlikte arama ve kurtarma manevraları yapacaktır."

Bunu sadece ben mi söylüyorum?

Elbette hayır. İşte bu konu hakkında daha önce yazılanlardan bazıları:

"...Erbakan hükümeti iktidar koltuğuna oturur oturmaz, iki ay sonra 28 Ağustos 1996'da İsrail'le Savunma Sanayi İşbirliği Anlaşması'nı imzalamıştı. Bu anlaşma hiçbir Cumhuriyet hükümetinin imzalamaya cesaret edemediği bir anlaşmaydı. (25.07.2006 Muharrem Bayraktar, Yeni Mesaj)

"...İki yıl önce idi Konya'dan Ankara'ya giderken yol kenarında üstünde uçak resmi olan üçgen trafik levhaları görmüştüm. Dikkat Alçak Uçuş yazıyordu üstlerinde! Konya ovasında nicedir eğitim uçuşu yapan İsrail jetleri idi söz konusu olan ve dayandıkları ikili anlaşmalar Refahyol hükümeti zamanında imzalanmıştı." (Ulvi Alacakaptan, cemaat.com. 29/07/2006 - 16:33)

"...Türkiye ile İsrail arasındaki Savunma İşbirliği Anlaşması (SİA) 1996 yılında Necmettin Erbakan'ın başkanlığındaki Refahyol Hükümeti döneminde imzalandı. Bu anlaşma savunma sanayii ile karşılıklı askerî eğitim ve istihbarat paylaşımı içeriyor. Bu çerçevede İsrail "Güvenilir Denizkızı Tatbikatı" ile "Anadolu Kartalı Hava Tatbikatı" na düzenli katılıyor. İsrail savaş uçakları ayrıca Türkiye hava sahasını kullanarak Konya'daki hava üssünde gece de dahil olmak üzere eğitim uçuşları yapıyorlar. Savunma sanayii alanında da sıkı bir işbirliği mevcut. F-4 uçaklarının büyük bir bölümünü kapsayan ilk paket modernizasyonu İsrail yaptı. M-60 tanklarının modernizasyonu da İsrail'e verilmiş durumda. İki ülke arasında terörizme karşı istihbarat paylaşımı da var." (Ali Bulaç, 23 Ağustos 2006)

"...İçeriği ve hatta imza protokolü bile halktan gizlenerek 28 Ağustos 1996 günü Ankara'da imzalanan askeri ve istihbarat içerikli İsrail-Türkiye Savunma Anlaşması, RP Başkanı ve TC Başbakanı Necmettin Erbakan'ın onayıyla gerçekleştiriliyor. İsrail karşıtlığı nedeniyle kitlelerden oy alan bir partinin, İsrail'le, Müslüman halkların aleyhindeki ve İsrail'in yayılmacı- katil varlığını meşrulaştırıcı bir konumdaki stratejik bir anlaşmaya imza atmasının nedenini iyi niyetli bir yaklaşımla yorumlayabilmenin imkanı yoktur. (Haksöz Dergisi, sayı 66 eylül 1996 Gündem yazıları)

Bu konuda yazılmış çok yazı var. Hadi ben yalancıyım, herkesler de mi yalancı?