BIST 9.058
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.297,12
HABER /  POLİTİKA  /  SP

SP'nin cihat paraları nereye gitti?

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, bugün bazı gazetelerde hakkında çıkan haberler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Saadet Partisi (SP), parti için toplanan ve miktarı net olarak bilinmeyen "cihat paralarının" eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın çocuklarının zimmetine geçirildiği iddiasıyla çalkalanıyor.

İddiaların basına yansımasının ardından geri adım atan iddia sahipi Oğuzhan Asiltürk, bugün sözkonusu haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve böyle bir demeç vermediğini söyledi.

Milli Görüş'ün temsilcisi Saadet Partisi (SP), parti için toplanan ve miktarı net olarak bilinmeyen "cihat paralarının" eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın çocuklarının zimmetine geçirdiği iddiasıyla çalkalanıyor. İddiayı ortaya atan Oğuzhan Asiltürk dün "Bu konu partimiz içinde, kendi aramızda konuştuğumuz bir mevzudur. Böyle konuları aleni konuşmayız, medyanın önünde asla konuşmayız" derken iddiayı "Milli Görüş kardeşliğini yıpratma amaçlı" olarak niteleyen Fatih Erbakan "Bizlerin milli görüş camiası olarak daha dikkatli olmamız gerekir" dedi.

Hürriyet gazetesinde dün yer alan habere göre, SP kulislerinde büyük yankı uyandıran iddia, 27 Şubat 2011'de yaşamını yitiren Erbakan'ın sağlığında partinin iki numaralı ismi olan Oğuzhan Asiltürk tarafından partisinin Bursa örgütünün 11 Eylül 2011'de düzenlediği bir toplantıda dile getirildi. Asiltürk, toplantıda şunları söyledi:

"Erbakan Bey zeki bir kişiydi, borçlarının evlatlarına kalacağını bildiği için davaya ait bütün taşınmazları oğlunun ve damadının üzerine kaydetti. Ben de vefatından sonra damadı Mehmet Altönöz'ü çağırıp bu borçları ödemelerini söyledim. Çünkü istihbarattan bana gelen bilgilere dayanarak, hangi bankada ne kadar hesapları olduğunu belirttim. Bu olaya Recai Kutan, Ahmet Tekdal ve Fehim Adak da şahitlerimdir. Biz daha çok şeyler biliyoruz, ama bunları şimdilik saklıyoruz. Siz yine de bu konuları dışarıda konuşmayınız."

HOCA DEĞİL ÇOCUKLARI

Asiltürk'e, 21 Şubat'ta Konya Ticaret Odası'nda düzenlenen Erbakan'ı anma etkinliğinde bir katılımcı, "Erbakan Bey zeki bir kişiydi, borçlarının evlatlarına kalacağını bildiği için davaya ait bütün taşınmazları oğlunun ve damadının üzerine kaydetti diyorsunuz, burada ise Erbakan'ın üstün meziyetlerinden bahsediyorsunuz, bu yaptığınız iki yüzlülük değil mi" diye sordu. Bunun üzerine Asiltürk, "O söylediğim de gerçekti bu söylediğim de" dedi.
Bir başka katılımcı da, "O söylediğinin neresi gerçek, cihat malını zimmetine mi geçirdi Hoca?" diye sorunca Asiltürk, "Hayır, ne Hocası, terbiyesizliğe bak, Hoca değil çocukları zimmetine geçirdi" yanıtını verdi.

MEDYA ÖNÜNDE KONUŞMAYIZ

Kamuoyuna yansıyan bu iddiası parti tabanında rahasızlık yaratan Asiltürk ise  yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Biz demokratik bir partiyiz. Özgürlüğün olduğu bir partiyiz. Hele ki partimizle ilgili konuları en ince detayına kadar istişare ederiz. Bu konu da partimiz içinde, kendi aramızda konuştuğumuz bir mevzudur. Buranın altını özellikle çizmek istiyorum: Kendi aramızda konuştuğumuz bir konudur. Böyle konuları aleni konuşmayız, medyanın önünde asla konuşmayız. Nitekim Bursa'da basına böyle bir demeç kesinlikle vermedim, vermem de. Gerek görüyorsak konuyu partimiz içinde yine tartışırız, konuşuruz." 

"BİLGİM YOK"

Asiltürk'ün şahit olarak gösterdiği, SP'de yıllarca siyaset yapan, Erbakan'ın yakın kurmaylarından Ahmet Tekdal ise Milliyet'e yaptığı açıklamada, konuyla ilgili bir olmadığını söyledi. Konunun Asiltürk'e sorulması gerektiğini belirten Tekdal, "Söylenenlerin ne derecede doğru olduğunu bilmiyorum. Bu nedenle bir şey söyleyemeyeceğim" dedi.

ASİLTÜRK ÇARK ETTİ

 Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, bugün bazı gazetelerde hakkında çıkan haberler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Asiltürk açıklamasında, "Haberde iddia edildiği gibi Bursa'da basına böyle bir demeç kesinlikle verilmemiştir. Biz kardeşler topluluğuyuz. Kardeşlerin durum değerlendirmesi yapması, varsa bir sorun bunu istişare etmeleri son derece normaldir. Partimizde iddia edildiği gibi bir karışıklık yoktur. Kendi aramızda geçen istişarelerde ise maksat Milli Görüş'ün muhafaza edilmesi, zarar görmemesi, ayakta kalması, büyümesidir. Bu davanın mensubu olan herkes, Milli Görüş'ün birlik, beraberlik ve bütünlüğü için çalışmaktadır" dedi.

KAMALAK DA TARTIŞMAYA KATILDI

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, parti için toplanan ve miktarı net olarak bilinmeyen 'cihat paralarının' eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın çocuklarının zimmetine geçirildiği iddiaları ile ilgili, "Böyle bir şey olamaz. Bizdeki para hedefine aktarılır" dedi.

Partisinin İl Kongresi'ne katılmak üzere sabah saatlerinde Tokat'a gelen SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kamalak, bir gazetecinin parti içinde toplanan ve miktarı net olarak bilinmeyen 'cihat paraları'nın eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın çocuklarının zimmetine geçirildiği yönündeki iddialarla ilgili sorusuna, "Cihat için toplanan paraların o tarafa geçtiği iddiası uydurmadır, böyle bir şey olamaz" dedi.
Basında yer alan habeler ile ilgili olarak da Kamalak, "Basın her zaman öyle şeyler yapar. Bir zaman da Mercümek olayı falan vardı 90'lı yıllarda. Bizdeki her para hedefe aktarılır" diye konuştu. Kamalak, ayrıca iddiayı ortaya atan Oğuzhan Asiltürk ile telefonda konuştuğunu, kendisinin öyle bir konuşma yapmadığını söylediğini aktardı.