BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,03
ALTIN 2.323,95
HABER /  POLİTİKA  /  SP

SP'li Kamalak'tan Yeşil Kart eleştirisi

SP Genel Başkanı Kamalak, Yeşil Kart uygulamasının vatandaşı rencide ettiğini iddia etti

Abone ol
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ''Herkes beşikten mezara kadar sigortalı, devlet güvencesinde olacak. Yeşil karta paydos, atın onları çöpe... Yeşil kartlar insanımızın gururunu rencide etmektedir'' dedi.

Kamalak, Antalya Öğretmenevi'nde partisinin milletvekili adaylarının tanıtım toplantısına katıldı.

Yeniden büyük Türkiye'yi kurmak gerektiğini ifade eden Kamalak, insanlığın batıya teslim edilemeyeceğini, adil düzeni oluşturacaklarını söyledi. İşsizliği ve yoksulluğu yenmenin şart olduğunu dile getiren Kamalak, ''Siz ömrü hayatınızda ağır sanayi, milli sanayi, yerli sanayi diyen, Milli Görüş'ten başka bir partiye rastladınız mı? Üretmeyen bir ekonominin işsizliği çözmesi mümkün mü? O halde reçete belli değil mi'' diye konuştu.

Büyük Türkiye'yi kurmak için işçi, memur ve emekliye ilk etapta yüzde 50 zam yapacaklarını ifade eden Kamalak, asgari ücretten vergi almayacaklarını söyledi.
Kamalak, ''Herkes beşikten mezara kadar sigortalı, devlet güvencesinde olacak. Yeşil karta paydos, atın onları çöpe... Yeşil kartlar insanımızın gururunu rencide etmektedir. Yeşil kart almak için kaç kapı çaldıklarını biliyor musunuz? İnsan onuru bu kadar ucuz mu? Devletin vatandaşını küçük düşürmeye hakkı var mı'' dedi.

2009 yılında Türkiye'deki dolar milyarderlerinin sayısının 13 iken, bir sonraki yılda 39'a yükseldiğini ifade eden Kamalak, milyoner sayısının da 4 bin artarak 34 bini bulduğunu ileri sürdü.

Eğitim sisteminin baştan sona değişeceğini söyleyen Kamalak, ''Zorunlu eğitim 4 4 3 biçiminde yeniden şekillenecek. Temeline önce ahlak harcı dökülecektir. İmam Hatiplerin orta kısımları yeniden açılacak, Kur'an kurslarının önündeki engeller tamamen kaldırılacak, eğitimin her aşamasında Osmanlıca seçmeli ders olacak'' diye konuştu.

Kamalak, seçimlerde milletin sadece milletvekilini seçmeyeceğini, yönünü de tayin edeceğini savundu.