BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  SAĞLIK

Sperm sayısını arttırmak için neler yapılabilir? Sperm sayısını arttırma önerileri...

Erkeklerde sperm sayısı, doğurganlığı doğrudan etkiliyor ve zamanla azalan spermler, kötü hayat koşulları ile daha da azalıyor. Üroloji Profesörü Emre Akkuş, Sperm sayısını arttırmak için neler yapılabilir? sorusunu yanıtlıyor.

Abone ol

Kısırlığın, sadece kadınlara has bir problem olarak kabul edildiği günler geride kaldı. Araştırmalara göre erkeklerde baba olma yaşı ilerleriye taşındıkça, genetik problemleri annelerden daha fazla çocuklarına aktarma eğilimindeler. Üroloji Profesörü Emre Akkuş, Sperm sayısını arttırmak için neler yapılabilir? sorusunu yanıtlıyor.

Sperm kalitesi genellikle çevresel faktörlerle etkilenen ilginç bir yapıya sahiptir. 20 milyondan az sperm hücresi olan kişilerin çocuk sahibi olma oranları oldukça düşüktür.Sperm kalitesini arttırmak genellikle sperm sayılarını arttırmakla doğru orantılıdır ve sperm kuyruklarını düzeltme, hızlarını arttırma gibi faktörlerle liste uzayıp gider. Sperm kalitesinin düşüklüğü alkol ve sigara kullanan kişilerde daha fazla gözlenir. Kısırlığa bile sebebiyet veren bu maddeler çocuk sahibi olmaya da engeldir.
Kullanılan kronik ilaçlar örneğin bazı depresyon ilaçları, sakinleştiriciler, nikotin (kahvede bolca bulunur) bazı mide ilaçları kemoterapi ve ışın tedavisi ilaçları da kısırlığa neden olabilecek bazı etkenler arasındadır. 

Sperm sayısını arttırmak için mucize bir ilaç ya da tedavi yoktur. Genel sağlığın iyi olması sperm kalitesi açısından önemlidir. Genel sağlınızın bozulmaması spermlerin kalitesi açısından önemlidir ama spermleri arttırmak için mucizevi ilaçlar bulunmamaktadır.

Kaynak: cevapla.tv