BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Sperm bankasından çocuk yapan CHP'li

Bu bir romanın konusu... Yazarı da muhafazakar yazar Emine Şenlikoğlu... CHP'li kesimden hayli tepki alacak roman özünde sperm bankasını eleştiriyor.

Abone ol

Türkiye'nin muhafazakâr yazarlarından Emine Şenlikoğlu yazdığı son romanın konusu ve başrol karakterleri ile hayli tartışılacak.

“Sorma nasılsa cevabı yok” isimli yeni romanında sprem bankasından alınan bir çocuğun hikayesini anlatan Şenlikoğlu, roman karakterleri olarak CHP'li bir sanatçı anneyi seçti.

Romanı hakkında Habervaktim.com sitesine konuşan Şenlikoğlu, ‘Babası belirsiz hamilelik tamamen yasaklanmalı’ dedi ve romanının konusunu şöyle anlattı;

-"Kitap bir sperm bankası çocuğunun hayat hikayesi ve çok farklı bir psikoloji. Bu benim tanımadığım bir psikoloji. Biz bunun gerçekten farkında değiliz ama bu konu yeryüzünde milyonlarca can yakıyor. Çocuğu mahvediyor.

CHP'Lİ ANNE VE ATEİST OLAN SPERM BANKASI OĞLU

-Sperm bankası çocuğu olan Can’ın annesi ile olan durumu. CHP’li ailenin çocuğu bu. Sanatçı bir annenin oğlu. Ateist bir çocuk ama çok temiz. Ateist olmasının da nedeni var kitapta. Dünyamızda böyle bir olay var.

sorma-nasilsa-cevabi-yok--emine-şenlikoğlu.jpgKİTAP İÇİN AVRUPA'YI GEZDİM

-5 yıl önce başladım. Üçüz roman olarak başladım. Bu 5 yıldır devam ediyordu. Ancak son iki yıldır devamlı üzerinde çalışmama rağmen ancak bitirebildim. Çok çok yordu bu kitap beni. Çünkü o psikolojiyi de araştırmak gerekiyordu. Aksi takdirde okuyucuları yanıltırdık. Kitap için Avrupa’yı gezdim. Altı konu araştırdım biri de bu idi.

-Her gittiğim Avrupa ülkesinde 4-5 tane sperm bankası yoluyla hamile kalan anneye rastladım. Söylemeyen de çok. Milyonlarca kişi var bu şekilde hamile kalan.

SPERM BANKASI YASAKLANMALI

-Dünya üzerinde sperm bankası ile hamile olmak ya da babası belirsiz bir şekilde hamile kalmak tamamen yasak edilmesi lazım. Dünya ülkelerine derin mesajlar vermek için Müslümanların teşkilatlanması lazım. Aslında baya bir yasak edildi. Eskiden babanın isminin saklanma mecburiyeti vardı onu kaldırdılar. Babasını biliyor çocuk. Babası da çocuğunu görmek isterse buluşabiliyorlar. Tabi sevgiden uzak bir buluşma oluyor. Babaların çoğu da buluşmak istemiyormuş. Adam, ‘200 tane çocuğum var. Hangisi ile buluşacağım?’ diyormuş. Böyle ilginç şeyler var.