BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,89
ALTIN 2.425,32
HABER /  POLİTİKA  /  SP

SP'den Berlin'e seçim irtibat bürosu

Saadet Partisi, Almanya’nın başkenti Berlin’de seçim irtibat bürosunun açılışını gerçekleştirdi.

Abone ol
Türklerin yoğun yaşadığı Kreuzberg ilçesindeki "Kottbusser Damm 12" adresindeki partinin seçim irtibat bürosunun açılışını Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Muhittin Hamdi Yıldırım ile partinin Berlin Temsilcisi Haldun Algan yaptı.
 
Kuran-Kerim’in okunduğu ve duaların yapıldığı açılış töreninde, vefatının 4. yılında eski başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın ruhuna Fatiha okundu.
 
Yıldırım, Algan ile birlikte kurdele kestikten sonra yaptığı konuşmada, Türkiye’deki siyasi partiler arasında Avrupa’da ilk temsilciliği Saadet Partisi’nin açtığını belirterek, Saadet Partisi’nin Avrupa’nın her yerinde teşkilatlandığını söyledi.
 
"Berlin’deki merkez de hayırlı olsun" diyen Yıldırım, bu büroda  hayırlı hizmetlerin, seminerlerin ve konferansların yapılacağını kaydetti.
 
Necmettin Erbakan’ın hayatı boyunca yaptığı bazı çalışmaları anlatan ve Erbakan’ın hayal görmediğini söyleyen Yıldırım, "D8 dedi, rayları döşedi. Ağır sanayi dedi fabrikalar kurdu, rayları döşedi. Önce ahlak ve maneviyat dedi, imam hatiplerini kuran kurslarını açtı, rayları döşedi. Faizsiz düzen dedi, havuz sistemini kurdu, rayları döşedi. Şimdi bu binayı yapmak bize düşüyor” dedi.
 
Yıldırım, partililerimden genel seçimlerde çok çalışmalarını istedi.