BIST 9.441
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.499,10
HABER /  POLİTİKA  /  SP

SP'den AK Parti'ye birleşme cevabı

Saadet Partisi AK Parti'ye katılacak mı? Gündemdeki soruya SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak cevap verdi.

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, AK Parti ile birleşme iddialarına tepki gösterdi. Kamalak, "AK Parti döner, ocağına avdet ederse baba ocağı bütün evlatlarına karşı kollarını açar'' diye cevap verdi.

Kamalak, ayrıca Kurtulmuş için "O Milli Görüş'ü alıp götürerek AK Parti'ye yama yapmak istiyordu, ama Cenab-ı Allah o fırsatı vermedi" ifadelerini kullandı.

'GÜÇBİRLİĞİ' YAPILACAK PARTİLER ARASINDA SP'NİN ADI GEÇİYORDU

HAS Parti lideri Numan Kurtulmuş ile Başbakan Erdoğan'ın görüşmesinden sonra AK Parti'ye, HAS Parti'nin yanı sıra BBP ve Saadet Partisi'nin de katılacağı iddiası ortaya atılmıştı. BBP lideri Mustafa Destici, AK Parti'ye açık kapı bırakmıştı. Diğer parti SP adına cevap en tepedeki isimden geldi.

Kamalak, DSP Genel Başkanı Masum Türker ile parti genel merkezinde görüştü. Mustafa Kamalak, bir gazetecinin, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un AK Parti'den aldığı daveti nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, kendileri için şaşırtıcı olmadığını söyledi.

KURTULMUŞ'A TAŞ ATTIu.20120719161254.jpg

Kamalak, ''Bizim için şaşırtıcı değildi. Asla olmadı. Çünkü Numan Bey'in eğilimini ve düşüncesini baştan beri biliyorduk. O Milli Görüş'ü alıp götürerek AK Parti'ye yama yapmak istiyordu, ama Cenab-ı Allah o fırsatı vermedi'' diye konuştu.

TEKLİF YOK

Mustafa Kamalak, AK Parti'ye katılmaları için bir teklif gelip gelmediği sorusuna, ''Hayır, olamaz da zaten. Öyle şey mi olur'' yanıtını verdi.

"BUYURUN BABA OCAĞI BURASI DERİZ"

Böyle bir teklif gelirse tavırlarının nasıl olduğunun sorulması üzerine de, ''Saadet Partisi, yani Milli Görüş, AK Parti ile birleşmez. AK Parti döner, ocağına avdet ederse baba ocağı bütün evlatlarına karşı kollarını açar. Başbakandan davet olursa 'Buyurun, baba ocağı burası' deriz'' görüşünü dile getirdi.

TÜRKER: SHP DÖNEMİNİN KADROLARI

DSP Genel Başkanı Masum Türker, CHP kurultayını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, ''Bu kurultayda yeni bir söylem yok. Yeni yüzler de yok. Eskiden SHP döneminde yer alan kadrolar şu anda yeni yüz olarak öne çıkmış durumda. Tabii parti kendi iç meselelerini çözdü sanıyorum. Kendilerini şimdi tebrik etmekten başka bir şey söylemiyoruz'' dedi.