BIST 9.709
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.491,05
HABER /  POLİTİKA  /  SP

SP lideri Kamalak'tan Suriye önerisi

Saadet Partisi lideri Kamalak, partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısının açılışında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Abone ol

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Suriye'de yaşanan olayları sona erdirmek için öncelikle ateşkes sağlanması gerektiğini ifade ederek, sonra arabulucuların devreye girerek tarafların anlaşmasını sağlamasını ve ardından da İslam Barış Gücü'nün yerleştirilmesini önerdi.

24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlayan Kamalak, öğretmenlerin içinde bulundukları maddi ve manevi sıkıntıları yakından bildiklerini söyledi. Öğretmenlerin hiçbir dönemde içinde bulunulan zaman kesitindeki kadar aşağılanmadığını ileri süren Kamalak, ''Öğretmenlerimiz eli öpülecek insanlardır. Biz öğretmenlere 'bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum' mesabesindeyiz'' dedi.

Kamalak, öğretmenlerin devlet yöneticilerinin yetişmesinde önemli katkıları bulunduğuna işaret ederek, maaşlarının bir an önce düzeltilmesi gerektiğini belirtti. Kamalak, OECD ülkelerine göre öğretmenlerin daha fazla çalıştıkları ancak daha az maaş aldıklarını anımsatarak, ''Kadın öğretmenlerin sayısı batı ülkeleri ile mukayese edilemeyecek kadar azdır. Başörtüsü yasağı kaldırılsın. Kadın öğretmen sayısının az olmasının sebebi başörtüsü ile çalışamamalarıdır. Milli Görüş iktidara geldiği an ilkokuldan itibaren herhangi bir başörtüsü yasağı olmayacaktır'' değerlendirmesinde bulundu.

PATRİOT TEPKİSİ

İslam coğrafyası üzerinde büyük oyunlar oynandığını ve kardeşin kardeşe kırdırıldığını savunan Kamalak, Alevi, Sünni ve Caferi ayrımı yapılmadan bütün Müslümanların kardeş olduklarını dile getirdi. Kamalak, Malatya'ya yerleştirilen füze kalkanı radarının Rusya, Almanya veya İngiltere'nin yapacağı bir saldırıya karşı korunmak için kurulmadığını savunarak, ''Suriye sınırına Patriot füzeleri yerleştiriyorlar. Bunlar Türkiye'nin güvenliğine mi hizmet ediyor? Suriye Türkiye'yi tehdit mi ediyor? Hayır'' dedi.

Kamalak, Suriye'de yaşanan olayları sona erdirmek için ''Suriye'de öncelikle tartışmasız şekilde ateşkes sağlanmalı. Arabuluculuk yapılarak tarafların anlaşmasının ardından da İslam Barış Gücü ülkeye yerleştirilmelidir'' önerisinde bulundu.

Suriye'ye kesinlikle batılı askerlerin ayak basmaması gerektiğini söyleyen Kamalak, ''Batı nereye ayak bastıysa yağmalamış ve viraneye dönüştürmüştür. Müslüman kızların, İslam hanımefendilerinin ırzına tecavüz etmiştir'' diye konuştu.