BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

SP lideri Kamalak’ın Reyhanlı ziyareti

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, 50 vatandaşın hayatını kaybettiği, 100’den fazla kişinin yaralandığı Reyhanlı’d...

Abone ol

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, 50 vatandaşın hayatını kaybettiği, 100’den fazla kişinin yaralandığı Reyhanlı’da incelemelerde bulundu.
Beraberindeki heyetle birlikte önce belediye binasına gelen Kamalak, daha sonra ikinci patlamanın yaşandığı postane önüne geçti. Buraya güvenlik şeridi çeken polis, binaların tehlike arz etmesi nedeniyle sadece Kamalak ve beraberindeki az sayıda kişinin içeri girmesine müsaade etti.
Buradaki incelemesini de tamamlayan Kamalak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Reyhanlı halkına geçmiş olsun dileklerini iletti. “Allah böyle bir acıyı, bizi düşman bilen ülkelere bile yaşatmasın” diyen Kamalak, şöyle konuştu:
“Saldırı için Reyhanlı’nın seçilmiş olması da düşündürücüdür. Bu yörenin insanının sağlam bir ruh yapısına sahip olması, kanaatimizce teröristler bakımından önemli bir gerekçedir. Özellikle Hatayımıza, Reyhanlı’ya, aziz milletimize tekrar tekrar sabır diliyorum. Giden gelmiyor ama daha büyük olaylara meydan vermemek gerekir diye düşünüyorum. Aziz kardeşlerimin tahriklere kapılmamalarını temenni ediyorum. Çünkü fitne katilden beterdir. Görüldüğü gibi birkaç serseri demek uygun olacak; terörist, Allah’tan korkmayan kişiler, burada masum insanların canına kıyabiliyor. Bu tahriklere kapılmamalı buradaki inançlı insanlar. Reyhanlılı kardeşlerime, Hataylılara sabır diliyorum.”
Saldırıya ilişkin konulan yayın yasağına da değinen Kamalak, “Sansür konulmuş olması kanaatimizce uygun bir durum değildir. Çünkü aziz milletimiz gerçekleri olduğu gibi öğrenmeli. Çünkü gök kubbenin altında hiçbir şey gizli kalmaz. İnşallah bu basın yasağı da kaldırılır diye ümit ediyorum” ifadelerini kullandı. Kamalak, buradaki incelemelerinin ardından Ticaret Odası’na geçti.
(İHA)