BIST 9.138
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.326,89
HABER /  POLİTİKA  /  SP

SP lideri Kamalak Mevlana'ya özenince...

SP lideri Mustafa Kamalak, Mevlana'nın ünlü sözü 'Ne olursan olur gel' sözüne benzer bir dille seçmenlerine seslendi.

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, İstanbul'daki seçim turunda Mevlana'nın ünlü sözü "Ne olursan olur gel" sözüne benzer bir dille seçmenlerine seslendi. Kamalak,"Hangi partiye mensup olursanız olun, gelin esnafımızın sıkıntısını sona erdirmek için bu sefer 'Saadet Partisi' diyelim" dedi.

Kamalak, partililer ve İstanbul milletvekili adaylarıyla Zeytinburnu Adalet Meydanı'ndan İstasyon Meydanı'na kadar "Sevgi Yürüyüşü" yaptı. Kamalak, yürüyüş sırasında esnaf ve vatandaşlarla selamlaşarak, karanfiller dağıttı.

Yürüyüş sırasında Saadet Partili adaylar da 58. Bulvar üzerinde seçim çalışması yapan AK Partililer ile tokalaşıp çalışmalarında başarı dileyerek çiçek verdi. Güzergah boyunca, resmi korumalar ile partili korumalar arasında gerginlikler yaşandı. Yürüyüş sonunda gelinen İstasyon Meydanı'nda bir teşekkür konuşması yapan Kamalak, 12 Haziran'daki seçimle iktidara gelmeleri halinde esnafın dertlerinin ve sıkıntılarının sona ereceğini söyledi.

DÜNYAYA BORÇLU GELİYORLAR

Kamalak, esnafın tümünün yanı sıra bebeklerin de dünyaya borçlu geldiğini belirterek, "Değerli kardeşlerim, bu münasebetle diyorum ki: Hepimiz bu milletin evlatlarıyız. Hepimiz kardeşiz. Canım kardeşlerim, hangi partiye mensup olursanız olun, gelin esnafımızın sıkıntısını sona erdirmek için bu sefer 'Saadet Partisi' diyelim" dedi.

Mustafa Kamalak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şehit kanlarını durdurmak, annelerin gözyaşını dindirmek, üniversitelerin harç parasını kaldırmak, işçiye, memura ve emekliye yüzde 50 zam vermek için, asgari ücretten vergi alınmaması, imam hatip okullarının orta kısımlarının yeniden açılması, Kur'an kursu yasağının kaldırılması, bir Hristiyan kulübü olan Avrupa Birliğine girmek için değil, İslam Birliğini kurmak için, Türkiye'nin selamete ermesi ve işsizliğin sona ermesi için, partiniz ne olursa olsun hepiniz canımsınız ciğerimsiniz. Gelin bu seçimde, 'Saadet Partisi' diyelim."

Bu arada Kamalak, bugünkü programında yer almasına rağmen "gündeminin yoğunluğu" nedeniyle eski Başbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın Zeytinburnu Merkezefendi Mezarlığı'ndaki kabrini ziyaret etmedi.