BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.300,70
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Sözünü tutmayanı çarpan bilezik

Apps4All haberine göre, Amerika’da vaadini yerine getirmeyen sahibini elktrik ile çarpan bir bilezik geliştirildi.

Abone ol

Böyle bir cihazı yapma fikri Standford Üniversitesi mezunu Manish Sethi’nin aklına gelmiş. Bu cihaz ona eski alışkanlıklarının önüne geçip günlük hayatında yapacağı her şeyi hatırlatma görevi görüyor. Bu şekildeki bir cihazın sadece kendisine değil, aynı zamanda diğer insanlara da faydalı olacağına karar vermiş.

Bu buluş köpek üzerinde deneysel çalışmalar gerçekleştiren akademisyen İvan Pavlov’un onuruna Pavlok adını verilmiş.

Bu cihazın mucidi buluşu hakkında “Düşünün ki, bileziği taktınız ve sabah 6’ya saati kurdunuz. Bilezik belirlenen zamanda titriyor. Sizin bir defalığına uyanmanızı erteleme imkanınız var. Ancak, çalar saati ikinci defa ileri bir zamana almanız durumunda Pavlok sizi küçük bir elektrik akımı ile çarpıyor. Pavlok tüm bunları bileğinizdeki tek bir cihazda birleştirerek, güçlü bir motivasyon metodu ile izleme yeteneklerini bir araya getiriyor” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan, Sethi’nin bununla da kalmayıp cihazın kullanımının etkisini arttırmak için Facebook’a yardım çağrısı yaptı. Bu yolla bileziğin sahibi sosyal ağda yapması gereken günlük görev planını oluşturabiliyor. Örneğin, 10 bin adım atmak veya spor salonunda spor yapmak gibi işler. O kişi belli bir sebepten dolayı o vaadini yerine getirmediği durumda arkadaşları bileziğe uzaktan erişimi kullanarak ona elektrik çarpması göndererek bitmeyen işlerini hatırlatabiliyorlar.