BIST 9.788
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.435,48
HABER /  GÜNCEL

Sözleşmeli er ve erbaş alımında flaş karar

Ak Parti Grup toplantısında bedelli askerlik açıklamasının yanı sıra sözleşmeli er ve erbaşlarla ilgili de önemli bir açıklama yapıldı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Türkiye profesyonel orduya adım adım ilerliyor. Sözleşmeli er ve erbaş alımlarında askere gitme şartı kaldırıldı. Yaş sınırı da 20'ye çekildi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, sözleşmeli er ve erbaşla ilgili yeni düzenlemeyi duyurdu. Bedelli askerlik müjdesini veren Davutoğlu, ayrıca askerlile ilgili diğer önemli ayrıntıyı kürsüden böyle açıkladı:

TSK YAPISAL REFORM SÜRECİNE GİRECEK

"Önümüzdeki aylarda daha fazla üzerinde durduğumuz konu silahlı kuvvetlerin yapısal reform sürecine girmesi. Buradan kastettiğimiz teknoloji yoğunluklu savunmaya geçiş imkanlarını güçlendirilmesi. Zaten iki hafta önce Genelkurmay'da aldığım brifingte 2033 yılına kadar silahlı kuvvetlein teknoloji kapasitesinin artırılması için önemli kararlı almıştık. Savunma ihtiyacı için yurt dışına talepte bulunmadan kendi içinden karşılamaya hazır hale gelecek.

SÖZLEŞMELİ ER VE ERBAŞ İÇİN ASKERLİK YAPMAYA GEREK YOK

Bir an önce uzmanlaşmış ve daha profesyonel yapıya dönüşmesi dönüşmesi bağlamında önemli kararlar aldık. Silahlı kuvvetlerimizden gelen talep üzerine sözleşmeli er ve erbaş alımlarıyla ilgili ciddi kolaylaştırmaya gidiyoruz. Bu alımları 20 yaşına kadar indireceğiz. Askerlik yapmadan da silahlı kuvvetlerimiz er ve erbaş  sözleşmeli olarak alabilecek. Böylece meslek edinmiş silahlı kuvvetler mensuplarının oranın artırmış olacağız. Ve kısa süreli askerlik görevini onurla yapan vatandaşlarımızın üzerindeki yükleri de azaltmış olacağız."