BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,85
ALTIN 2.414,48
HABER /  MEDYA

Söz dinlemeyen çocuğa ceza nasıl verilmeli?

Show TV'nin ünlü ekran yüzü Zahide Yetiş, Dr. Zafer Akıncı ile bu hafta söz dinlemeyen çocuklara karşı ebeveynlerin nasıl hareket etmeleri konusunu tartıştı.

Abone ol

Show TV'nin sevilen ekran yüzü Zahide Yetiş, Dr. Zafer Akıncı ile anne ve babaların bir türlü çözüm bulamadığı olumsuz davranış karşısında geliştirilen ceza sistemini tartıştı. Akıncı, doğru davranışta bulunmayan çocuklar için ceza verirken, çocuğun kişiliğine değil davranışa ceza verilmesi gerektiğini söyledi.

Dr. Zafer Akıncı, canlı yayında Zahide Yetiş'in sorularını cevapladı. Bir izleyicinin söz dinlemeyen çocuklara doğru davranışın kazandırılması için neler yapılabilir sorusunu yanıtlayan Dr. Akıncı, yanlış davranış karşısında çocuğun bedel ödemesi gerektiğini; ancak burada çok dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

CEZA ÇOCUĞA DEĞİL DAVRANIŞINA VERİLMELİ

Söz dinlemeyen çocuğa yapılacak en kötü davranışın, anne veya babadan biri kızarken, diğerinin çocuğu sahiplenmesi olduğunu söyleyen Akıncı, takınılan bu tutumun ileri yıllarda çocuklarda kişilik bozukluğuna neden olabileceği uyarısında bulundu. Çocuğa ceza verirken de dikkatli olunmasını isteyen Akıncı, çocuğun değil davranışının cezalandırılması gerektiğini söyledi.